Goedemorgen voor jou

 

Staat jouw boom al? Ik heb de mijne vorig weekend meteen gekocht.

 

De vertrekkende stoomboot was het startsein om een ouderwetse Blauwspar het huis binnen te tronen. Misschien heeft het ermee te maken dat ik op 23 december jarig ben, maar ik houd van alles dat Kerst ademt en wil deze dagen zo diep mogelijk opzuigen. De donkere gangen op de school van mijn meisjes waar het enige dat je ziet de kerstverlichting is. De verlichte engel die danst voor de ramen van de buren. Zelfs mijn kunstboompjes die aan weerszijden van mijn voordeur staan en elke keer omgeblazen worden door de wind. Alles vind ik fijn. Dus toen Sky Radio al eind november begon met het uitzenden van kerstmuziek was ik helemaal verheugd. Las ik ook nog dat mensen die vervroegd aan Kerst doen, gelukkiger zijn en het kon allemaal niet op.

 

Maar nu tuf ik dus in mijn Twingo van Haarlem naar Amsterdam en terug met Sky Radio aan en nu…nu voel ik het niet. Goed, misschien heb ik een overdosis Mariah Carey en Last Christmas van Wham. Daar wordt niemand meer warm van want te veel gehoord. Maar Driving Home for Christmas of It’s Gonna Be a Cold Christmas Without You… Sky Radio kan nog zoveel gas geven, het gevoel komt niet tot me.

 

Misschien is het hetzelfde als glühwein, die smaakt ook niet in de zomer. En als je niet in Italië bent zul je niet snel een Limoncello als digestief bestellen. Sommige sensaties hebben grenzen in land en tijd blijkbaar. Ik draai dus weer even terug naar radio 1. Sky Radio moet even wachten tot eind volgende week. Dan komt het kippenvel vanzelf, wat jij?

 

Fijn weekend!

 

May

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach