Mag het een graadje minder?

 

De oorlog is overal. Het leed raakt ons en daarom regent het initiatieven.

 

 

De opbrengst van mijn pilates-les ging naar giro 555, Flo maakte een schilderij op school dat ik mocht kopen en waarvan het bedrag ook naar 555 ging, mijn achterbak ligt vol spulletjes die we op de redactie toch niet echt meer gebruikten maar die nog steeds ontzettend fijn zijn om te hebben en die we naar een hotel brengen in Amstelveen waar deze week Oekraïense vluchtelingen zullen komen. Verder voelde de gereedschapskist om te helpen wat leeg aan. Tot ik die fantastische boer Kees hoorde bij Jinek, die vertelde dat we met iets heel kleins een enorme vuist kunnen maken, namelijk: allemaal de verwarming een graadje lager zetten.

 

Daarmee besparen we (pin me er niet op vast) iets van 10 miljard kuub gas per jaar en zouden we niet meer afhankelijk zijn van het Russische gas. En ja, het is natuurlijk ook beter voor het milieu en zelfs voor je gezondheid. Ik ben een behoorlijke koukleum dus ik spin het gelukkigst bij 21 graden, maar die tijden zijn voorbij. 19,5 graad is het nu. Dan maar af en toe even flink bewegen of een vest uit de kast pakken. Het voelt voor mij als een druppel, maar samen creëren we een zee. Doe je ook mee?

 

Liefs,

May

 

PS. Ik probeer mijn droger ook zo min mogelijk te gebruiken. Lekker die was laten wapperen in de achtertuin.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach