Pasen in Villa Augustus

 

Maartje: Persoonlijke vaste prik met Pasen? Villa Augustus in Dordrecht. Sowieso omdat het hotel-restaurant met kruidenier en prachtige (groente)tuin in het voorjaar op zijn mooist is, en ook omdat het zo goed te combineren valt met een bezoek aan beider families, in ons geval.
Hoewel we dit jaar misschien die familie maar eens mee moeten nemen.

 

Al na één blik op de website begrijp je wat de eigenaren van Villa Augustus voor ogen hadden: een speels(e) restaurant/winkel/moestuin/bakkerij/boomgaard/hotel waar alleen gewerkt wordt met pure, voornamelijk zelf geteelde ingrediënten. Gelukt. Alleen de tuinen (we noemen een bloementuin, een moestuin, een boomgaard en een Italiaanse tuin) rond het fantastische oude pompgebouw van de Dordrechtse watertoren waar Villa Augustus gevestigd is, zijn al de moeite van het afreizen waard.
Slim genoeg hoef je na een bezoek niet met lege handen naar huis: in plaats van een typische (lees: saaie) hotelshop, heeft Villa Augustus een markt waar vrijwel alles uit Villa Augustus (van vers brood en confituren tot bloemen, wijn en serviesgoed) kan worden gekocht. Het hotel heeft 37 kamers, twintig in de toren en zeventien rond de tuin. Een (tweepersoons)kamer kost vanaf 125 euro per nacht.

 
Ook leuk: Villa Augustus heeft een aanlegsteiger en vaart door de wateren van de binnenstad van Dordt of naar de Biesbosch. Het hele jaar door heeft Villa Augustus een bijzonder programma, en ook met Pasen is er altijd wat te doen, los van het paasontbijtbuffet en de paasbrunch voor de hele familie. Vorig jaar was er livemuziek van een jong strijktrio. Benieuwd wat we dit jaar gaan aantreffen. De Villa Augustus-evenementen zijn geliefd en reserveren valt aan te raden, zeker wanneer je inderdaad met de hele familie aan wilt haken.

 

Franska stelde het al voor: zullen we een Hollands Groen Boek opstellen?

 

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam. 

Beeld: Sophia van den Hoek