Wie doet er mee?

 

Groen is helemaal hot. Het begon als een trend. Intussen is het niet meer te stuiten. En natuurlijk super verstandig. Je hoort die reclame af en toe van ‘stoeptegel eruit’. In steden kan het water niet meer weglopen, omdat alles van steen is. Op luchtfoto’s van steden zie je steeds meer groen. De daktuin is hip, hot en happening. Ook voor wat frisse adem en geflierefluit is dat lekker in de stad. Mijn favoriete plek in New York is de Highline. Door onze eigen Nederlandse tuinontwerper en schrijver Piet Oudolf voorzien van de prachtige beplanting waar van alles op af komt. Van vlinders tot vogels en wie weet nog veel meer, wat ik nog niet gezien heb. Echt even een kijkje nemen als je in New York bent. Natuurlijk heb je ook Central Park daar, maar daar kom je vanzelf wel terecht. Ik zag nog veel meer moois. Alleen al leuk om even te google-surfen:

 

1 In Singapore: de supertrees, waar van alles in leeft 

2 In Parijs: Musée Quay Branly

3 Hotel Pershing Hall in Parijs: een theetje drinken,of ontbijtje doen in de binnentuin

 

Maar wat te denken van ons eigen landje?

4 Bijvoorbeeld Villa Augustus in Dordrecht. Even genieten van de groententuin en alles eromheen. Daar zou ik vooral een keer gaan tea’en, lunchen of shoppen als je er nog niet geweest bent.

5 Best stom dat ik daar nog nooit gestopt ben, want ik zit altijd verlekkerd te kijken vanuit de auto naar de Stadskruidentuin in Rotterdam 

 

Er gebeurt heel veel door de hele wereld, maar ook in ons eigen landje. Zullen we met z’n allen een groen-tip-boek samenstellen van ons eigen landje? Met leuke nieuwe tuin-adressentips? Wie doet mee? Ik hoor het wel: Franska@franska.nl onder vermelding van ‘GroenGids’.

Door: Franska

Afbeelding van Franska