LOGEREN IN EEN GE-WEL-DIG KARTONNEN HUISJE!

 

Maartje: Slapen in een kartonnen penthouse. Dat lees je goed. Een kartonnen penthouse of eigenlijk hét kartonnen penthouse der Lage Landen, genaamd het Wikkelhouse, midden in het weidse niets, aan de rand van de immer beeldschone Biesbosch, onderdeel Stayokay Dordrecht. Stayokay ja, de hostelketen. Wist je misschien niet, maar Stayokay heeft dus een heel aantal heel bijzonder logeeradressen met onder andere kamers voor twee, zoals in Maastricht op een steenworp van Het Vrijthof, een op Terschelling, en deze dus, bijna in de Biesbosch.

 

Het Wikkelhouse is de naam, en het Wikkelhouse is feitelijk niets meer en niets minder dan een duurzame zogenoemde lodge gemaakt van, jawel, karton. Heel stevig karton. En dat zie je er allesbehalve aan af. De strakke lijnen van het huisje, de glazen pui en een super strakke inrichting – alles meer dan hartstikke slick. Vooral die glazen pui, die doet ’t ‘m. Met een beetje geluk en een beetje zonneschijn baadt het huisje in het (zon)licht. Puur genieten.

 
Het Wikkelhouse staat op het veld dat de camping van Stayokay is, en dat is ook wat je gaat doen: kamperen. Maar dan in een wat luxer jasje. Ietsjes luxer hoor; verwacht niet ál te veel superdeluxe comfort: er is bijvoorbeeld geen verwarming of warm water in het Wikkelhouse, laat staan wifi. Back to the basics it is. Maar dan wel met een schoon, kraakhelder opgemaakt bed. Over bedden gesproken: er is plek voor vier dankzij het tweepersoonsbed en een stapelbed. Top met kinderen erbij, met vrienden (even een muntje opgooien wie er in het grote bed mag) maar ook met z’n tweetjes (of alleen) is het er heerlijk vanwege het slimme maar compacte formaat van het huisje.

 

En dan is het een oase van rust: geen wifi, geen televisie en beperkte stroomvoorziening. Je brengt je eigen eten mee, een goed boek en bijkomen geblazen. Mocht je overigens geen zin hebben om te kokkerellen, dan kan er meegegeten worden in het hostel. Kwestie van reserveren. Easy does it.

 
En er is goed nieuws! Er staat op de website van Stayokay een winactie online waarbij de winnaar ‘de deur van het Wikkelhouse dicht mag doen’, voor dit seizoen. Dat wil zeggen dat je laatste weekend van dit seizoen gratis mag komen overnachten, inclusief ‘Biesbosch-Experienced’. Meer daarover lees je hier.

 
PS. O ja, en als het regent? No worries: het huisje is natuurlijk beschermd met een waterdichte, ademende folie. Het karton zakt echt niet in en je blijft er gewoon droog.

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.