Linda de Mols dieptepunt van 2019

 

Gisteren Ladies Night gezien? Daar sprak Linda de Mol over haar persoonlijke dieptepunt van het jaar. En dat had helemaal niets met televisie te maken.

 

In de laatste uitzending van Ladies Night vroeg Merel aan Linda wat haar dieptepunt van 2019 was. Daar hoefde Linda niet lang over na te denken. Het had niets te maken met kijkcijfers of het niet mee mogen nemen van haar programmaformats bij haar overstap van RTL naar SBS.

 

Haar lieve labrador, die dertien jaar onderdeel van haar gezin was, moest ze laten inslapen. Toen het filmpje in beeld kwam van Teddy als pup kon Linda haar tranen niet in bedwang houden. Ze was er gewoonweg echt verdrietig om.

 

Vroeger snapte ik daar helemaal niks van. Je hond is dood, nou en?! Dan koop je toch gewoon een nieuwe? Maar sinds ik er zelf eentje heb word ik al naar van de gedachte dat ie ooit gaat hemelen.

 

Een paar jaar geleden was ik er al heel dichtbij. Mijn ieniemienie Takkie was gegrepen door een loeigrote Leonberger van vijfenzeventig kilo. Na drie operaties werd ie maar niet beter. De dierenspecialist zei zachtjes dat er nog maar een mogelijkheid was om ervoor te zorgen dat mijn hond het zou halen en ik mocht tot op de operatietafel mee om daar afscheid van hem te nemen. 

 

Hysterisch huilend zat ik in de auto terug naar huis. Ik was er zo ellendig van. Godzijdank lukte de ingreep dit keer wel en is mijn Takkie inmiddels ruim acht jaar oud. Met een beetje mazzel wordt ie eenentwintig, dus mag ik nog een tijdje van hem genieten. 

 

Ik snap Linda helemaal. De liefde voor je hond is eindeloos. Daar kunnen geen kijkcijfers tegenop.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit