Lieve Franska, 

 

Je staat gelukkig nog wel met één mooi been tussen de deur op de redactie, maar het voelt toch raar en een beetje verdrietig dat je nu niet meer mijn cheffie bent. Brigitte en Tineke hebben al verteld waarom het zo prettig is om voor en met jou te werken, dat ga ik hier niet herhalen. Maar ik sta daar voor 300% achter. 

 

Wij kennen elkaar al heel lang. Jij wist precies wat ik wel en niet goed zou doen. Niet een gesprekje met – toen nog prins – Willem-Alexander in Kenia, daar wilde je een ‘rattige’ journalist op zetten. Je stuurde mij naar India om te verslaan wat een vrouwenclub daar had bereikt. Een juiste beslissing, omdat dit goed bij mij paste. Ik zou zo’n gesprek met onze huidige koning zeker verprutst hebben.

 

Er zijn zoveel herinneringen… De trip naar Turkije toen Libelle 75 jaar bestond. Hoe we de dansvloer in beslag namen en de Russische nieuwe rijken daar weg dansten op muziek van Hazes. Lunch op een boot, zwemmen in een baai en opdrogen op een strandje. En daar zei je dit tegen onze uitgever, die ook mee was: ‘Wieke is altijd loyaal.’ Dat heb ik, geraakt, onthouden en me voorgenomen waar te blijven maken.

 

Onze 1-op-1 lunches met bubbels, altijd op een leuke locatie, door jou met zorg uitgezocht, blijven me bij. De laatste jaren hebben we veel gedeeld, ook toen ik nog in Zambia woonde. Al append en e-mailend over leuke en akelige gebeurtenissen die ons overkwamen. Ik kon en kan met jou over alles praten. Ik weet dat wat ik jou vertel, bij jou blijft. Dat is me zo dierbaar. 

 

 

Jij verdient onze loyaliteit! Blijf alsjeblieft nog lang leuke dingen schrijven en ons op een ander been zetten. Geniet van de aanstaande rust… (hoewel ik daar toch vraagtekens bij zet en me afvraag of die rust niet toch stiekem wordt gevuld, net zoals een nieuwe kast). En blijf vooral altijd onze lieve, betrokken, grappige, originele en eerlijke vriendin! 

 

Dikke zoen, ik ben blij dat ik je ken en tot bubbels! 

 

Door: Wieke Biesheuvel

Wieke Biesheuvel werkte en woonde zes jaar in Zambia, is nu voorgoed terug en probeert het Nederlandse leven weer onder de knie te krijgen. Waarbij ze beurtelings verbaasd, boos, dolgelukkig, verward of blij is.

Afbeelding van Wieke Biesheuvel