Leuke vrouw, waar zit je?

 

Je bent 50-plus en zoekt wanhopig naar een nieuwe partner. Tip 1: ‘Date eerst minimaal 50 vrouwen.’

 

 

‘…een lange zoektocht langs leesclubs, kroegen en dating sites…’

Hoe vind je die speld in de relatie-hooiberg? Laten we een parallel trekken met de verkiezingen. Ik worstel altijd met de vraag op welke partij ik moet stemmen. ‘Stem gewoon op een aardige vent of vrouw’, zegt mijn buurman. ‘Zo heb je je vrouw destijds toch ook gekozen. Of heb je eerst een lijstje met haar maten en standpunten opgevraagd?’ Neen. Niet bij de eerste vrouw. Die vind je meestal op school, universiteit of sportclub. Terloops en toevallig. Weet jij veel bij wie je past en wat je zelf in huis hebt als je jong bent. Maar bij de tweede, derde, laat staan de vierde partner kijk je, door schade en schande wijs geworden, wel beter uit. Je meldt je met een shoppinglijstje in je hoofd bij kroeg, toneelclub of Tinder. Mijn nieuwe man/vrouw moet over de volgende eigenschappen beschikken: ‘ruimdenkend, hbo-niveau, veel gevoel voor humor, spontaan, lief voor kinderen, min. 1,76 m, culturele belangstelling’. ‘Liever geen hond.’ En dan wil je graag tot aan je dood nog worden gestoofd, gesmoord & gemarineerd in liefde, want dat heb je zo langzamerhand wel verdiend.

 

Dat wordt zo nooit iets. Je moet erop uit. Als je Brad Pitt bent of heet dan kun je gewoon bij de telefoon gaan zitten wachten. Maar voor simpele stervelingen als u en ik is de zoektocht naar een nieuwe partner een lange queeste langs dansavonden, leesclubs, speeddate-kroegen, safari-vakanties, dating sites en urban picnics. Vaak kun je veel beter alleen blijven. Soms lukt het wonderwel. Ha, daar tref je die 1,77 m hoge hbo-vrouw die je in het theater laat gillen van het lachen! Tien tegen een dat ze thuis ook nog een punkzoon heeft, een incontinente bijthond en een puberdochter die jou bij voorbaat haat of tenminste knap stom vindt.

 

Een wel heel simpel stappenplan

 

Buurmans vrouw al bezet
Vaak weet je precies welke vrouw je wilt. Die woont naast je en is getrouwd met de buurman of woont een dorp verder met je broer. Bewezen kwaliteit maar bezet. En we leven helaas niet meer eeuwen terug bij de Aboriginals. Die plachten voor het gevecht met een andere stam hun vrouwen met elkaar te ruilen als een uiting van broederschap Dus valt het vaak tegen. Oefen en houd vol. Hoeveel auto’s versleet je gemiddeld voor je de juiste vond? Rollen behang? Sneakers? Houten vloeren? Huizen?

 

Uit eigen schade en schande, vriendenverhalen en de literatuur distilleerde ik 10 Gouden Tips voor het vinden van een nieuwe vrouw/vriendin.

 

  • Wees eerst zelf gelukkig voordat je gaat daten. Een nieuwe vrouw is geen EHBO voor ongelukkige mannen.
  • Probeer zoveel mogelijk vrouwen te ontmoeten, waar dan ook: kroeg, vakantie, cursus, online, toneelclub, tips van vrienden enz.  Dat mag ook ‘dakpansgewijs’, dan kun je goed vergelijken. 50 vrouwen daten is het minimum. (Je kunt ook alleen praten hoor.)
  • De liefde komt je niet aanwaaien. Doe moeite. Overwin je schroom.
  • Stap in het begin niet over kleine irraties heen. Die worden later altijd groot.
  • Vrouwen die de eerste afspraakjes al met problemen komen: loop door!
  • Wees redelijk in je eisen (je bent zelf ook geen Brad Pitt meer) maar blijf  superkritisch.
  • Zij moet jou ook leuk vinden!
  • Lach. Maak vooral plezier tijdens het eten. Vrouwen willen graag een vrolijke man (wie niet?)
  • Weet wat je wilt en blijf daarbij. Je kent jezelf lang genoeg als 50-plusser.
  • Liever gelukkig alleen, dan water bij de wijn doen. Neem dus de tijd en maak er een lange verloving van. Samenwonen kan altijd nog.

 

Succes!

 

 

Door: Redactie Falder.nl