Vakantie­huisje gezocht!

 

Caroline: Mocht je een fijn vakantiehuisje gevonden hebben, geef me dan even een seintje.

 

Goed nieuws op de maandagochtend! De NOS meldt dat de verkoop van vakantiehuisjes opnieuw flink gestegen is, met 20 procent in 2016. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Die trend is al langer gaande; in 2015 verdubbelde de verkoop van vakantiewoningen bijna. Dan moet het wel goed gaan met de economie, lijkt me.

 

Nu kan ik van mijn leven geen vakantiehuisje kopen, maar ik ben er wel dol op en ‘leen’ ze graag van familie, vrienden en bekenden. Het allerfijnste van mijn werk, leuke stukjes tikken, is namelijk dat ik het overal kan doen. Als ik even aan de combinatie redactie/keukentafel wil ontsnappen, verschans ik me ter inspiratie graag in een huisje. In binnen- of buitenland. Met mijn laptop. Als digitale nomade op leeftijd.

 

Vorige week nog. In Friesland. In een houten stulpje met jaren zestig-interieur aan een meer, waar ik vanaf mijn tijdelijke bureau zó op uitkeek. Tussen de middag wandelden hond en ik een vol uur door de weilanden langs het water. En bij wijze van koffie- en theepauze nam ik een duik in de plomp. Daar werd ik me toch een pot fris en opgewekt van! Dus dan sla ik door en weet ineens zeker dat ik voortaan altijd zo wil leven, ver van de Amsterdamse hectiek. Nachtje slapen hielp. Volgende ochtend was ik weer op aarde. Om mijn droom te realiseren moet ik mijn stadshuis verkopen en ik wil niet kiezen, ik wil het allebei.

 

Mocht je nu wèl spaargeld hebben, weet dan dat investeren in een recreatiewoning meer oplevert dan je geld op de bank zetten. De NVM noemt de lage spaarrente zelfs als belangrijke reden voor de stijging. Ik zou het wel weten hoor en op zoek gaan naar iets aan de kust, liefst met uitzicht op zee. Of een boshut, waar je hout kunt hakken voor de open haard. Of…

 

Laat je me even weten wat het geworden is? Dan kom ik er graag een paar dagen leuke stukjes tikken om het uit te proberen!

 

 

Journalist Caroline Griep doet iedere dag weer een poging tot opgeruimd leven. Daar schrijft ze over. En over alles wat er verder bij komt kijken om haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder, vrouw van 50+ en herstellend borstkankerpatiënt op de rails te houden.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs