Per tutti i miei amici in Italia (voor al mijn vrienden in Italië)

 

Je hoeft niet bang te zijn hoor, dat ik hier in het Italiaans verder ga. Kan ik niet eens. Ik klets me er best lollig uit daar, maar daar heb je het ook wel weer mee gehad. Even een epistel opstellen is een heel ander verhaal. Zelfs Buon Anno check ik voor de zekerheid nog even op mijn Google Translate-vertaal-app. Waar ik het eigenlijk (als mosterd na de Oud & Nieuw-maaltijd) nog even over wilde hebben is mijn bubbelsadvies. En hoezo trouwens alleen bubbels met Oud & Nieuw? Klinkt misschien gek voor een Italië-freak, maar als ik in een café bubbels bestel, dan vraag ik naar Spaanse cava en nooit naar prosecco. Smaakt namelijk meestal beter. Er is helaas zo veel ‘mwa-prosecco’ in omloop. Ik heb een goed prosecco-aankoop-advies: check in een winkel of er ergens VALDOBBIADENE of FRANCIACORTA op de fles staat. Dan komt het vanzelf goed.

 

P.S. Ik wilde bij deze nog wel even mijn Italiaanse en in Italië wonende vriendjes de allerbeste wensen doen: Buon Anno caro Adje, Christel, Ugo, Paolo, Catarina, Adriano, Paola, Paolo, Gianni, Bruna, Annalisa, Gerhard, Luigi, Franco, Federica e chiunque ho dimenticato. Baci da Olanda!

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs