Terra e mare? De Marche! Persoonlijk getest en voorgeproefd

 

Of ik echt een goeie reisgids ben voor Italië? Er zullen vast betere zijn… Maar ik zoek wel heel lang en nauwkeurig naar de leukste, lekkerste en mooiste plekjes en adresjes. Ben gek op verrassingen hoor, maar wel graag bovenop iets wat al heel goed is. Vandaar. Ik google en informeer me een hoedje tot ik denk de allerbeste vakantieplanning te hebben gemaakt.

 

En vaak zijn we dan zo tevreden, dat we dan ineens een tijdje op dezelfde plek zitten en maar een heel klein beetje in de omgeving rondkijken. Dan zien we wel alles om ons heen heel goed. Bijvoorbeeld het leukste terras. Meestal worden we op het laatst een soort van stamgasten.

 

Ongetwijfeld zijn er mensen die veel meer weten en veel meer gezien hebben. Ik houd me van harte aanbevolen! Franska@franska.nl

 

Jaar in jaar uit gaan we naar Toscane. Toch bleef ik maar verhalen horen over de Marche. Mensen bleven maar zeggen: ‘Het is zo mooi… En zoveel meer het echte authentieke Italië, zoals je dat van vroeger kent. En al die prachtige stadjes. En zee… En prachtig binnenland.. En dat zo lekker dicht bij elkaar. En dat eten…. Heerlijk en zo anders dan je in Toscane krijgt… En goedkoop. Nog van die prijzen die je kent uit de tijd dat je voor het eerst naar Italië ging.’ Want laten we eerlijk wezen, ooit was een van de belangrijkste redenen voor Nederlanders om naar Italië te gaan de portemonnee.. En de zon.

 

OK, OK, OK… we gingen.

 

En alle aanbevelingen werden bevestigd. We hebben gelogeerd in een prachtige Boutique B&B bij Montegiorgio: was me natuurlijk toch weer gelukt om iets duurders te vinden. Maar het was ook zo mooi.. ik verklap ‘m even: Casa Ruffino. casasanruffino.com

 

Er zijn natuurlijk heel veel mooie plekken. Maar deze is persoonlijk getest en goed bevonden. Gewoon doen dus. En dan van daaruit aan zee een visje eten in Porto San Giorgio. Onderweg absoluut even langs het stadje Fermo. Zo mooi. Er zijn trouwens ongelofelijk veel mooie dorpjes en lekkere restaurantjes in de buurt. De eigenaars van Casa Ruffino weten er alles van. Ga je niet naar Casa Ruffino, dan kun je lekker alle tips van hun website halen. O ja. Leuk voor de shoppers onder ons: er zijn outlets van Italiaanse designmerken als Tods en Prada. Ik geloof dat ik ook alweer terug wil… O nee. Heb net een nieuwe tas.

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs