Kunnen we even kappen met al die tompouce-gekte?

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Kunnen we even kappen met al die tompouce-gekte?

 

 

 

 

En om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat dit zó los zou gaan. Tuurlijk, de crompouce is een hit en iedereen is er laaiend enthousiast over. Maar het was toch wel erg prettig geweest als we het gewoon daarbij hadden gehouden. Want de creaties die nu worden gemaakt — je kan me er niet van overtuigen dat íemand denkt dat dit lekker is.

 

Alles voor de views

Maar hé, het zorgt ervoor dat de mensen erover praten, en dus krijg je views, en dus blijft dit tompouce-effect nog wel even doorgaan vrees ik. Maar toch hierbij mijn oproep: zulln we de echte tompouce niet vergeten, of nog beter: het daar gewoon bij houden?

 

Daar is HEMA het ook mee eens en plaatste onderstaande post op Instagram. Nou, ik ben het er hélemaal mee eens. Want tompouce-sushi, daar wordt niemand blij van. En ja… Dat is dus serieus de nieuwste uitvinding van de week. Gad-ver-damme.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door HEMA (@hemanederland)


 

Alles moet ineens tompouce

Maar daarvoor kwam ook de tompoucefrikandel om de hoek kijken en daar kan ik ook zo kwaad om worden. Ook omdat het gewoon zonde van het eten is; níemand gaat dit opeten. En ook gewoon best vermoeiend dat als één branche viral gaat (in dit geval de bakkers met de crompouce) andere bedrijven gelijk FOMO hebben en ook willen meehoppen. En dus gaat één of andere take-away sushi plek aan de slag met rijst en glazuur. Maar hé, de snackbars willen ook meesnoepen van deze hype, en dus knallen ze een lading room en wederom die glazuur op deze gefrituurde snack. Wie vraagt hierom? Niemand. Letterlijk niemand.

 

Maar we zijn nog niet klaar hoor, want iemand gaat ook de pannenpouce (deze naam — als nagels op een krijtbord) rond op TikTok en is de eerste Stompouce ook in the making. Deze naam deed niet gelijk een belletje rinkelen bij mij, maar het is een chocoladeletter alleen dan met heel weinig chocolade en vooral room en bovenop een laagje aardbeiendip. Die snap ik al helemaal niet, want de bladerdeeg mist volledig en de glazuur van de enige echte tompouce (juist, die van HEMA) smaakt ook niet naar aardbei.

 

Geen idee hoe het met jullie zit, maar ik vind het hoog tijd om die tompouce-gekte te boycotten. Doe maar lekker normaal, dan doe je al gek genoeg — dat vind ik hier wel heel toepasselijk. En zeker gezien die sushi, want ik kan je alvast vertellen: mijn volgende klaagzang gaat daarover. Hoezo moet álles ineens verwerkt worden in een sushirol?! Aaargh.

 

 

Door: Redactie FavorFlav