Hoogste tijd voor Franska’s Tiplijn, want ik heb veel nieuwtjes

 

Niet alleen eten deze keer, al blijft dat toch altijd de hoofdmoot bij mij. Binnenkort ga ik trouwens een dagje voor konijnenvoer.

 

 

Jaja, nieuwe dingen proberen houdt je jong, ik weet het. Maar niet slank. Pech. Volgens mijn vriendin houdt jonge vrienden maken je ook jong. Maar ook dat houdt je niet niet slank. Want die nodig ik dan weer te eten uit…

 

Even een selectie uit de nieuwtjes die ik leuk, mooi en lekker vind

 

Qua lekker proefde ik de Tasty Grill van Old Amsterdam. Kun je rustig proberen. Helemaal niks mis mee. Is er ook in een pittige variant. Die eet ik straks als lunch.Qua leuk: Heb je het boek De Binnenstebuitentrui van Plien en Bianca al gezien? Zo nee: op je verlanglijst. Hartstikke leuk.Nog een boek: Therapie to go van Sacha Bachim. Stel je wilt net als velen onder ons weten waarom je doet zoals je doet, reageert zoals je reageert, piekert, wakker ligt, onzeker bent, zoveel moet van jezelf. Stel dat je daar vanaf wilt… gewoon even Therapie to go lezen. Dan heb je de trucs uit de therapiewereld binnen handbereik en kun je dus meteen aan de slag.Koekjesdeeg van Danerolles. De uitvinding van de eeuw. Plakjes snijden, hop de oven in en iedereen denkt dat jij koekjes kunt bakken. En dat is ook nog eens een keer zo. Want wie heeft ze in de oven gelegd? Nou dan! Jammie.

Het nieuwe Bretagne-boek uit de serie ‘Kleine atlas voor hedonisten’ van Mo’ Media. Wegdromen en op reis vanuit je luie stoel. Die foto’s, die bijzondere plekken die je zelf niet zo snel allemaal vindt, de interessante verhalen. In een woord: genieten. En lekker plannen maken voor volgend jaar.En, al ben ik geen jam-eter, toen laatst m’n zus bij me logeerde vroeg ze of er ook jam was voor op het croissantje. Ik schuif die croissantjes altijd zo ‘blanco’ naar binnen, maar ik had toevallig de nieuwe jam van Bonne Maman in huis. Aardbeien en rozenbottel. ‘Fijn Gezeefd’ staat er op de pot. En lekker dat die was. Hoe krijgen ze het voor elkaar om nog iets nieuws met jam te bedenken?En PS, dit kan zomaar een tip voor de volgende aflevering van Franska’s Tiplijn worden:

Ik moet namelijk als de bliksem terug naar Arnhem, want toen ik daar twee weken geleden ging shoppen ging ik met m’n suffe hoofd op een dinsdag en was nou uitgerekend de lunchplek die ik wilde proberen dicht. Pech. Volgende keer ga ik vrijdags. Ik moest al zo lachen om de naam en werd verlekkerd door de beelden die ik zag. Konijnenvoer heet het.

Als jij me toevallig voor bent dan hoor ik graag even hoe het was. Beloofd? 

 

 

Liefs van Franska

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska