De Malediven van Europa

 

Nog op zoek naar een vakantiebestemming voor deze zomer? Dan heb ik misschien wel de allerbeste tip voor je.

 

 

 

En heel goed nieuws: het is nog niet ontdekt door de massa’s toeristen. Met de nadruk op ‘nog’, want dat zal aankomende jaren absoluut veranderen. Het heeft de bijnaam ‘Malediven van Europa’ gekregen en als je de foto’s ziet snap je wel waarom.

 

Het gaat om het dorpje Ksamil in Albanië. Nu is heel Albanië sowieso een aanrader (en een bestemming die de aankomende jaren heel hot wordt), maar je mag dit plaatsje dan echt niet overslaan. Ik ben nooit op de Malediven geweest, maar als ik me er iets bij voor zou moeten stellen dan is het inderdaad zoals Ksamil eruitziet.

 

Albanië het Malediven van Europa

 

Albanië het Malediven van Europa

 

En dan is die trip naar Albanië toch een stuk korter én goedkoper. Win-win, lijkt me. Ook heb je er nog eens goedweergarantie, want in de zomer is het er gemiddeld boven de 30 graden.

 

Wat je allemaal in Ksamil kan doen? Genoeg om een hele vakantie te vullen. Je kan snorkelen en duiken in de Ionische Zee of een dagtripje maken naar één van de vier onbewoonde eilanden die voor de kust van Ksamil liggen.

 

Albanië het Malediven van Europa

 

 

Ook vind je op zo’n twintig minuten rijden (in Butrint) de ruïnes van een oude Griekse stad, die ook op de werelderfgoedlijst staan van UNESCO. Op net zo lang rijden is ook een zoetwaterbron die je kan bezoeken, de Blue Eye Spring. Heel tof: deze zoetwaterbron is meer dan 50 meter diep en echt helderblauw. Zó mooi.

 

Maar vooral: heel veel genieten. Er zijn zoveel leuke en mooie restaurantjes in Ksamil, van chic tot knus en gezellig, met de prachtigste uitzichten en zonsondergangen. Snel boeken dus, die vakantie.

 

Albanië het Malediven van Europa

 

Albanië het Malediven van Europa

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer