‘Mijn vriend had een geheim gezin’

 

‘Ik was meteen verkocht toen ik Tom ontmoette. Ik was 22 en tot die tijd had ik alleen nog maar kortstondige relaties gehad met kinderlijke types.

 

 

 

Tom was anders. We ontmoetten elkaar op een festival en ik herinner me dat ik vanaf het eerste moment mijn ogen niet van hem af kon houden. Iets aan hem was zó ontzettend aantrekkelijk dat het me niet uitmaakte dat hij ruim tien jaar ouder was.

 

Ik merkte er tijdens onze relatie trouwens ook niet veel van, dat leeftijdsverschil. Behalve dat ik nog studeerde en veel vrije tijd had, en hij het heel druk had met zijn werk. Hij zat vaak in het buitenland en was dan ook echt onbereikbaar, maar als we elkaar dan weer zagen dan was het geweldig. Hij nam me mee op weekendtripjes naar mooie steden in Europa en soms lagen we hele dagen aan één stuk bij mij thuis in bed. Dat we nooit bij hem waren vond ik niet erg, hij gaf aan dat hij zich met fijnst voelde bij mij en ik koos ervoor om dat te geloven.

 

Acht heerlijke maanden hebben we gehad, tot ik op een dag gebeld werd door een onbekend nummer. Ik nam aarzelend op en tot mijn verbazing hoorde ik een vrouwelijke stem aan de andere kant van de lijn. Het was Toms vrouw. Zijn. Vrouw. Ze vertelde me dat ze al een tijdje een onderbuikgevoel had dat er iets niet klopte, dus besloot ze in zijn telefoon en computer te kijken. Daar ontdekte ze talloze berichten tussen Tom en mij. Het werd me snel duidelijk dat hij niet alleen een vrouw had, maar ook kinderen. Hij had dus een heel gezin. Telkens wanneer hij bij mij was, loog hij tegen zijn gezin en zei hij dat hij voor werk naar het buitenland moest, dezelfde leugens die hij mij vertelde als hij zich voordeed als een toegewijde echtgenoot en vader.

 

Ik kon mijn oren niet geloven. Mijn hart bonkte in mijn keel en ik voelde een mengeling van woede, verdriet en vernedering. Het idee dat ik deel had uitgemaakt van zijn bedrog was ondraaglijk. Uiteindelijk confronteerde ik Tom met alles wat ik wist. Hij barstte in tranen uit en smeekte om vergiffenis. Hij beloofde me dat hij echt van plan was om bij zijn vrouw weg te gaan, zodat wij samen verder konden. Maar toen ik hem vroeg hoe hij van plan was om mij aan zijn kinderen voor te stellen, bleef zijn antwoord uit. Het was duidelijk dat hij nooit echt had nagedacht over de gevolgen van zijn leugens. Woedend en teleurgesteld zette ik hem op de stoep. Ik had geen behoefte om zijn excuses of beloftes van een betere toekomst te horen. Hoe had hij kunnen denken dat hij met zoiets kon wegkomen?

 

In de weken die volgden heeft Toms vrouw me nog een aantal keer gebeld met een smeekbede om alle details. Ze wilde begrijpen wat er was gebeurd en hoe lang dit bedrog had geduurd. Ik koos ervoor om haar telefoontjes te negeren. Als ze iets wilde weten, dan moest ze het maar aan de ster van de show vragen. Tom liet me op zijn beurt dan ook weer niet met rust en overlaadde me wekenlang met bloemen en kaartjes om zijn excuses aan te bieden. Daar had ik uiteraard totaal geen boodschap aan en hij hield er uiteindelijk gelukkig mee op. Ik heb geen idee hoe het nu met ze gaat. Ik hoop ergens dat ze hun gezin hebben weten te lijmen, maar vind ook dat zijn vrouw véél beter verdient.’

Door: Redactie Amayzine.com