De nieuwe serie Anoniem is een prima opvolger van Penoza

 

De makers van Penoza weten als geen ander hoe ze een spannende serie in elkaar moeten zetten en dat is ze met Anoniem weer prima gelukt

 

 

 

Was jij ook zo’n fan van Penoza en baalde je er ook zo van toen die serie echt, maar dan ook echt helemaal was afgelopen? Dan heb ik hier een dikke kijktip voor je. Want de makers van deze hit weten als geen ander hoe ze een serie megaspannend moeten maken en dat is ze met Anoniem weer prima gelukt.

 

 

In Anoniem, de nieuwe 10-delige BNNVARA misdaadserie die sinds 26 mei door de NPO wordt uitgezonden, proberen de suffe geschiedenisleraar Jurre Jansen (door de heerlijke Jeroen Spitzenberger), die per toeval met zware criminaliteit te maken krijgt, en zijn vrouw Sarah (door de prachtige Anniek Pheifer), die als officier van justitie tot over haar oren met criminelen te maken heeft, hun dubbelleven voor elkaar verborgen te houden. Dat lijkt in eerste instantie een heel grappige verhaallijn, maar het verhaal blijkt dus ook mega-spannend te zijn.

 

 

Als Jurre een meisje uit een gevaarlijke situatie helpt is hij een dag later opeens de anonieme held op sociale media. Niemand weet dat deze saaie geschiedenisleraar de strijd aangaat met dezelfde drugsbazen die zijn vrouw ook probeert uit te schakelen. Uit alle macht probeert Jurre om zijn gezin tegen deze zware criminelen te beschermen en hij besluit het roer om te gooien en achter ze aan te gaan. Maar omdat Jurre daarom zo vaak niet thuis is roept dat bij zijn vrouw Sarah vragen op. Zij snapt niks van zijn gedrag en denkt dat hij een affaire heeft. Niets is wat het lijkt…

 

 

Wat is die Jeroen Spizenberger toch een heerlijke acteur (ik kijk nu al uit naar het volgende seizoen van Oogappels) en ook de rest van de cast is top. Soms is het verhaal een beetje absurd, maar je wordt iedere keer weer meegezogen in het superspannende plot. Deze serie smeekt werkelijk om een tweede seizoen.

 

 

Aflevering drie is net geweest, maar je kunt natuurlijk alles terugkijken. Aanstaande vrijdag is de volgende aflevering te zien om 20.30 uur op NPO1  of je binget de serie in een keer weg op NPO Start.

 

 

Credits beeld: BNNVARA

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit