Blijf maar komen met die zon

 

Want blijkbaar vliegen de kilo’s er zo vanaf met een beetje zonneschijn.

 

 

Had je al gelezen dat ik zo graag een huisje in Italië wil?  Daar heb ik veel redenen voor, maar de grootste is toch wel echt het weer. Elke dag een lekker warm zonnetje, daar wordt ieder mens toch intens gelukkig van? Ik bedoel, kijk naar Nederland de afgelopen maanden. Ie-der-een zit opeens massaal aan de borrel op het terras. Hartstikke gezellig. Dit zijn dan ook mijn favoriete maanden.

 

Maar na vandaag ben ik een nóg grotere fan van de zon. Want, wat blijkt? Van zonnebaden vallen we af. Uit onderzoek van de Canadese Universiteit van Alberta blijkt dat cellen in het zonlicht minder vet opnemen en het ook nog eens sneller oplost. Dat is toch gewoon heerlijk nieuws? Waar ligt mijn bikini? Ik ga nú mijn volgende stranddag inplannen.

 

Helaas voor ons Nederlanders kunnen we het ook omdraaien. Van weinig zonlicht nemen we juist meer vet op. Het leven is ook niet altijd eerlijk. Nog even extra genieten deze dagen dus. Gelukkig blijft de Universiteit onderzoek doen naar dit bijzondere fenomeen. Het is namelijk nog niet duidelijk hoe vaak en hoe lang je in de zon moet blijven liggen om echt af te vallen. 

 

Lieve Franska, als ik naar Italië verhuis, kan ik dan nog wel voor je blijven schrijven? Want de aantal redenen waarom het een goed idee is blijven zich opstapelen. Of zullen we de hele redactie daarheen verhuizen? Vind ik ook prima. Alsjeblieft?

 

 

 

Door Danique van Leeuwenstijn