Knellende beha’s

 

Frits heeft weer een toptip voor alle vrouwen op de redactie, wat zeg ik, voor alle vrouwen op de hele wereld!

 

Hier op de redactie zijn doorgaans alleen vrouwen te vinden, waar niks mis mee is hoor, met vrouwen bedoel ik, maar als kater voel je je af en toe toch wat verloren. Dat komt denk ik ook omdat ik gesprekken tussen vrouwen niet zo goed kan volgen. Dit bijvoorbeeld:

 

‘Hoe zit die nieuwe?’

 

‘Scheef. Weer scheef.’

 

‘Poeh. Die van mij trekt. Echt trékken.’

 

‘Had ik nou met mijn vorige.’

 

‘Zou dit ooit opgelost worden?’

 

‘Ik weet het niet meer hoor.’

 

Het duurde lang eer ik er achter kwam dat het gesprek ging over beha’s die haast per definitie trekken, scheef zitten, afzakken, schuren, noem maar op, en dat al vele, vele decennia. Bij dit soort nijpende vrouwenkwesties is er volgens jullie Fritsje maar één oplossing: laat het gaan, geef het een plekje en laat het vervolgens gaan.

 

Ik vroeg me jarenlang af waarom Mia, dat hautaine ding van hiernaast, niets maar dan ook niets in me zag. Tot ik dacht: Fritsje, geef het een plekje en laat het gaan. Daarbij had ik wel een stukje mindfulness nodig waarbij ik veel meer in het zogenoemde hier en nu leerde leven. Maar het resultaat: ik liet het gaan. Heerlijk!
 

Zo, hebben we die kwestie ook weer een plekje gegeven
 

Dat kunnen jullie ook. Geef die slechtzittende beha’s een mooi plekje, ergens diep, diep in je hoofd en laat het gaan, die beha’s van jullie, laat ze gaan. Zonder beha kom je trouwens de dag ook wel door.

 

Heb je een partner die nauwelijks aandacht voor je heeft en nooit een complimentje geeft? Laat die zoutzak gaan, geef hem een plekje, buiten de deur, op straat, liefst in de stromende regen. Wel nieuwe sloten kopen hè!

 

Wat zullen we vanavond weer eens eten? Voor ruim twee derde van de Nederlandse vrouwen blijkt dit een nijpende kwestie te zijn. Hé, haal lekker een patatje oorlog bij de snackbar met wat extra mayo erop want juist daar zitten veel vitamines en mineralen in. En: geen afwas! Variatie kun je aanbrengen door elke week verschillende snackbars te bezoeken want het ene patatje oorlog is echt het andere niet. Zo, hebben we die kwestie ook een plekje gegeven.

 

Puberkinderen, daar kun je als moeder helemaal gek van worden. Geef ze ook een plekje, die puberkinderen, bijvoorbeeld op een kostschool in Australië of Nieuw-Zeeland. Maar: niet vergeten te bellen als ze jarig zijn!

 

Cellulitis, afgebroken hak, ontstoken oog, vlek op je rok, spataderen, gescheurde panty, candida, ruzie met je vriendin, sinaasappelhuid, onverwachte belastingaanslag, poeh zeg, het is al met al best veel om te laten gaan via het geven van plekjes. En dat moet je dan ook nog combineren met een toch al druk bestaan, ga er maar aan staan. En dat brengt me meteen op deze uniek slottip: ja, ga er maar aan staan, vrouwen!