Kitchen
afterparty
service

 
Had ik al verteld hoe mooi Tamara ons feestje gestyled had? Met olijventakken en citroenen. Takken had ze op tijd bij de bloemist besteld, slim! Dat ik daar nooit aan denk. Next time. Het zag er super-Italiaans uit. Dat zo’n feestje nog best veel nasleep heeft, heb ik hier al eens eerder gedeeld. Ik heb nog even een en ander te doen aan afterparty-service. Het recept van mijn tiramisu geven bijvoorbeeld. Tineke vroeg erom, zo lekker had ze hem nog nooit gegeten. Komt ie:

 

Dit heb je nodig

 • 4 eieren
 • 500 g mascarpone
 • 100 g kristalsuiker
 • 2 el cognac of rum
 • 300 g lange vingers (ik neem altijd de echte Italiaanse savoiardi)
 • ¼ l sterke koffie (maakt m’n man altijd voor me met de espressomachine en ILLY koffie)
 • wat cacao-poeder
 • een glazen of keramieken vierkante of rechthoekige ‘bak’ die ongeveer 10 centimeter hoog is

 

Zo maak je het

 • Eieren splitsen en het eiwit van twee van de eieren in een aparte kom doen.
 • De eidooiers met de suiker tot een schuimige massa kloppen.
 • De mascarpone bij het eidooiermengsel voegen en door elkaar kloppen tot een romige crème.
 • Dan de rum of cognac erdoor.
 • De twee eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door de crème spatelen.
 • De koffie in een diep bord gieten. En daar een voor een de lange vingers doorheen halen, waarna je ze naast elkaar in de bak legt.
 • Daaroverheen een laag crème.
 • Dan weer een laag lange vingers (via het ‘koffiebord’).
 • Aflsuiten met een laag crème.
 • Afdekken en in de koelkast bewaren.
 • Voor het serveren lekker wat cacao erover strooien.


 
P.S. Ik heb dit recept van vriendin Ellen, van wie ik ook de pistachedip heb. Het kopietje ziet er intussen uit alsof het al 130 jaar oud is. Eigenlijk moet ik het inlijsten, zo mooi is het. Maar ja… ik moet nog zoveel…
 
P.S. 2 Heb trouwens iets nieuws geproefd bij ons feestje: Limonsecco van Black&Bianco. Citroen en bubbels, helemaal de goeie combi voor mij.