Kippensoep voor de ziel

 

Jarenlang keek ik naar haar shows op televisie. Ik miste haar interviews wel een beetje toen ze stopte. Maar nu heb ik Oprah Winfrey weer ontdekt in een podcast

 

Zelfhulp. Normaal gesproken ben ik er niet zo van. Ik barst van de boeken over diëten bijvoorbeeld. Helpt niet, want ik blijf maar snoepen. En ook bij liefdesverdriet bleek zelfhulp in het verleden niet te werken. Een nieuwe liefde daarentegen wel.

 

Maar de ‘Supersoul Conversations’ van Oprah Winfrey vind ik dus wel weer razend interessant. Die gaan over echte levensvragen.

 

Alleen al haar stem is als kippensoep voor de ziel. Je voelt je meteen stukken beter als je daarnaar luistert. Samen met inspirerende gasten bespreekt ze allerlei thema’s als gezondheid, geluk en spiritualiteit en hoe je bewuster kunt leven. Soms grote levensvragen die juist in deze ‘conversations’ met haar gasten heel interessant zijn.

 

Het zijn ook niet de minsten waarmee ze in gesprek gaat. Zo zijn er afleveringen met Michelle Obama, Tina Turner en Melinda Gates (zij van miljardair-wederhelft Bill Gates). Bijzondere vrouwen met bijzondere, aansprekende verhalen waar je allerlei levenslessen uit kunt halen.

 

En het fijne van zo’n podcast is dat je ‘m even tussen neus en lippen door kunt beluisteren. Als je een wasje weg staat te vouwen of als je een lekke band moet plakken. Oordopjes in en genieten maar.

 

Wil je meer weten of direct luisteren? Klik dan hier. 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit