Een kijkje nemen in het paleis van de koning?

prinsjesdag

 

Altijd al eens een kijkje willen nemen binnen de paleismuren van Willem-Alexander? Grijp dan nu je kans.

 

 

 

Natuurlijk is het pracht en praal wat de klok slaat en het is leuk om dat eens in het echt te zien. Net als voorgaande jaren opent Willem-Alexander ook deze zomer voor twee weken zijn Paleis Noordeinde voor het gewone volk. Als de muren van dit paleis toch eens konden praten…

 

Op de site van de RVD staat het volgende vermeld: ‘Zijne Majesteit de Koning opent deze zomer weer de deuren van Paleis Noordeinde en de aangrenzende Koninklijke Stallen voor het publiek. Beide locaties in Den Haag zijn dit jaar langer open voor bezoekers, twaalf in plaats van vier dagen, zodat meer mensen in de gelegenheid zijn deze historische werkplekken van de Dienst van het Koninklijk Huis te bezichtigen.’

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

 

 

Dus ben je dol op geschiedenis of wil je gewoon eens zien hoe het kantoor van de koning eruitziet? Koop dan snel een kaartje, want van 1 tot en met 13 augustus staan de deuren van het paleis en de Koninklijke Stallen, die ernaast liggen, wagenwijd open. Hoe leuk is het dat Willem-Alexander zelf via een multimediatour iets over zijn werkpaleis vertelt?! Dat doet hij naast experts die alles weten over de geschiedenis van het paleis en de kunst die er te zien is. Dus nu kun je ook die andere kant van het balkon zien, daar waar Máxima en Willem-Alexander altijd op Prinsjesdag naar het publiek staan te wuiven. Deze Balkonkamer is onderdeel van de Corps de Logis, net als de enorme Grote Balzaal, die zich over vrijwel de gehele breedte van het paleis uitstrekt en die door de honderden lichtjes een schitterende plek is voor grote officiële diners of ontvangsten. Ieder jaar worden hier de Appeltjes van Oranje uitgedeeld.  

 

 

In de Koninklijks Stallen die naast het paleis liggen en die je ook kunt bezichtigen, staat naast de Glazen Koets ook de omstreden Gouden Koets te shinen. Het ziet er niet naar uit dat dit rijtuig ooit nog op de openbare weg te zien zal zijn, dus mocht je hem willen bewonderen dan is dit je kans.  

 

Vanwege de grote belangstelling van de afgelopen jaren houdt het paleis de deuren dit jaar extra lang open. Wil je graag een kaartje scoren, dan moet je wel opschieten, want vorig jaar waren ze in no-time uitverkocht. 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit