Kate Middleton fotografeert Holocaust overlevenden

 

‘Ik hoop dat op een bepaalde manier de herinneringen van Yvonne en Steven in het leven worden gehouden, terwijl ze het stokje overdragen aan een volgende generatie’ 

 

Kate Middleton is misschien wel een van de meest gefotografeerde vrouwen ter wereld, maar zelf houdt ze er ook van om achter de camera te staan. Zo heeft ze afgelopen weekend in Kensington Palace twee portretten gemaakt van twee holocaust-overlevenden met hun kleinkinderen.

 

De eerste foto laat Steven Frank zien met zijn twee kleindochters, Maggie en Trixie Fleet. Samen met zijn moeder en broers werd Steven naar kamp Westerbork gestuurd en daarna ook naar Theresienstadt. Steven en zijn broers waren 3 van de 93 kinderen die het kamp overleefden. In totaal werden 15.000 kinderen naar het kamp gestuurd.

 

De tweede foto is van de 82-jarige Yvonne Bernstein met haar kleinkind Chloe Wright. Yvonne werd als kind verstopt in Frankrijk. Ze reisde onder de hoede van haar oom en tante en moest vaak van naam en huis veranderen.

 

In een uitspraak die werd geplaatst bij de foto’s laat Kate weten: ‘Ik wilde portretten maken die heel persoonlijk waren voor Yvonne en Steven – een viering van familie en het leven dat ze hebben opgebouwd sinds ze in de jaren 40 in Groot-Britannië arriveerden. De families brachten voorwerpen mee die veel voor ze betekenden en die staan ook op de foto.’ De hertogin is vereerd dat ze de portretten heeft mogen maken.

 

Omdat Yvonne en Frank allebei een band hadden met Nederland, heeft Kate inspiratie voor de portretten gehaald uit de schilderijen van de Nederlandse Johannes Vermeer.

 

Vandaag herdenken William en Kate de 75e verjaardag van de bevrijding van concentratiekamp Auschwitz tijdens een ceremonie in Westminster.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

 

 

Bron: Town and Country Magazine

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn