Kate Middleton en Prins William schitteren in Brits tv-programma

 

En nu ben ik heel benieuwd: gaan Janny en André koning Willem-Alexander en Máxima ook vragen om mee te doen met Heel Holland Bakt? Dat zie ik wel zitten namelijk…

 

Waar wij in Nederland Heel Holland Bakt hebben, hebben ze in Engeland The Great British Bake-Off. En dit feestseizoen kwam het programma met een wel heel bijzondere special met Kate Middleton en prins William.

 

Elk jaar organiseert Mary Berry (de Britse versie van Janny van der Heijden) voor de kerstdagen een feest voor vrijwilligers die zich het hele jaar door inzetten voor goede doelen. Tijdens dit feest maakt ze allemaal bijzondere en feestelijke baksels, en dit jaar kreeg ze wat hulp van het koninklijke paar.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

 

De kerstspecial heet A Berry Royal Christmas en wordt op 16 december uitgezonden door BBC1. We moeten dus nog even geduld hebben om erachter te komen wat Kate en William samen bakken voor de kerstdagen. Wel weten we al dat ze zich uitspreken over het belang van het helpen van goede doelen. ‘Persoonlijk haal ik heel veel uit het helpen van anderen. Je hoort, begrijpt en leert zoveel als je een beetje van je tijd geeft en er gewoon bent’, aldus prins William.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

 

Nu maar hopen dat Willem-Alexander en Máxima ook mee gaan doen aan Heel Holland Bakt. Dat lijkt me wel wat, onze koning in een schort terwijl zijn baksel er toch iets minder mooi uitziet dan Janny had gewild. Lachen. Dus lieve Janny en André, als jullie meelezen: heb ik jullie op een idee gebracht? Graag gedaan hè!

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn