Potato skins

 

Vandaag een heerlijk recept voor gevulde aardappelen!

 

Dit heb je nodig

  • 1kg middelgrote aardappelen (ongeveer 8-10)
  • 300g spek in blokjes gesneden
  • 150 gram geraspte kaas
  • Zout en peper
  • Zure room
  • 1 sjalot / sjalotstengel, fijn gesneden 

 

1. Prik elke aardappel 4 keer in met een vork en plaats ze vervolgens 8 minuten in de magnetron. Draai de aardappelen en doe de magnetron nog een keer 8 minuten aan.

 

2. Gebruik een scherp mes om de aardappelen in tweeën te snijden. Gebruik een lepel om de aardappel uit te scheppen en laat een dunne schil van ongeveer ½ cm dik achter.

 

3. Verwarm de oven voor op 180C. Leg het spek in een schaal en bak 8 minuten (of tot het lichtgoudbruin is en het vet is gesmolten). Haal het spek uit de schaal en leg het op een stuk keukenrol. 

 

4. Leg de aardappelschillen op een bakplaat en schep een klein gedeelte van de spekjes in de aardappel. Bestrooi met zout en peper en laat het 15 tot 20 munten garen tot de schil knapperig is. 

 

5. Haal de bakplaat uit de oven. Vul de aardappelschillen met nog meer spek en bedek met kaas. Top af met de resterende spek. Bak gedurende 10 minuten of tot de kaas is gesmolten.

 

6. Serveer met zure room en besprenkeld met lente uitjes.

 

 

Eet smakelijk!

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares