Jordan Klepper is het enige goede dat Trump met zich meebrengt

 

Wat een bizarre tijd was dat toch, als ik er nu aan terugdenk. Ik zat aan de tv (en aan het internet) gekluisterd; wie zou de volgende president van de Verenigde Staten worden?

 

 

 

Natuurlijk wist je dat de mogelijkheid bestond dat het Donald Trump zou worden, maar ik had het nooit helemaal laten doordringen. Ik was dan ook met stomheid geslagen dat dit écht de volgende president werd.

 

Gelukkig is dat nu verleden tijd, de Verenigde Staten (en de rest van de wereld) heeft zijn termijn overleefd, en we waren van hem af. Dachten we. Hóópten we. Maar Trump maakte bekend toch weer een gooi te willen doen naar het presidentschap. Mocht hem dit lukken (waar we maar even niet van uitgaan), dan zou hij de tweede president in de geschiedenis van de VS zijn die het is gelukt om twee niet-aaneengesloten periodes tot president te worden gekozen: Grover Cleveland was hem voor. Die was van 1885 tot 1889 president en toen van 1893 tot 1897 nog eens.

 

Maar goed, zoals ik al zei: laten we daar maar niet van uitgaan. Maar het lijkt wel zeker dat we dus weer bizarre Trump-rallies krijgen, verspreid door alle staten. Waar duizenden mensen op af komen die ervan overtuigd zijn dat Trump precies is wat ze nodig hebben.

 

En dat is het enige waar ik nog naar uitkijk. Niet omdat ik die mensen support, maar omdat ik verwacht dat Jordan Klepper er weer naartoe zal gaan en die mensen volledig voor schut zal zetten. Nooit onbeschoft wordt hij, hij verheft nooit zijn stem, maar weet precies de juiste dingen te zeggen zodat de Trump-supporters met hun mond vol tanden staan. Het blijft genieten om naar te kijken.

 

Geniet je ook zo van Jordan Klepper, of heb je misschien nog nooit van hem gehoord? Check dan onderstaand filmpje. Ik kan het blijven kijken en erom blijven lachen. En een beetje huilen vanwege het feit dat dit soort mensen bestaan, dat natuurlijk ook.

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer