Jet van Nieuwkerk wordt een echte chef

 

Tadaaaaa, hoe leuk is dit: Jet van Nieuwkerk (jawel, de dochter van…) is de nieuwe chef van 24Kitchen.

 

 

We kennen Jet natuurlijk van onze buurtjes van Amayzine, waar ze een hele tijd voor heeft geschreven. Maar Jet had nog veel meer plannen. Ze wilde graag met haar boodschap ‘een happy & healthy leven’ de boer op. En dat moest allemaal zeker niet te streng en al helemaal niet saai zijn.

 

Nou, dat is gelukt hoor. Maar nu ze een eigen webserie en drie boeken verder is, wordt het weer tijd voor de volgende stap. Vanaf vandaag kun je haar recepten in het Algemeen Dagblad lezen en op hun site bekijken. En dan is deze leukerd ook nog eens op televisie te zien. Ze wordt de nieuwe chef van Wat Eten We Vandaag? op 24Kitchen. Je weet wel, dat geweldige foodchannel dat gaat over alles wat met eten te maken heeft.

 

Jet gaat koken voor mensen die het altijd maar druk, druk, druk hebben. En geldt dat niet voor ons allemaal? Jet gaat iedere dag samen met chefs Hugo Kennis en Job & Perry aan de slag in de keuken om iets te maken dat supersnel klaar is: ‘Ik wil laten zien dat koken echt niet moeilijk hoeft te zijn. Ook al ben je heel druk, dan is het toch goed om de tijd te nemen om iets voor jezelf klaar te maken. Dan weet je wat je eet.’

 

Neem nou deze amandeltaart. Zo gepiept en ‘vies lekker’ aldus Jet. Met aardbeien met een mascarpone-topping. En zeg nou zelf… Hoe meer calorieën hoe meer vreugd, toch? Ik krijg al trek. En jij?

 

Kijken dus, naar Jet 

 

Foto: Jet van Nieuwkerk

 

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit