Je kunt nu glühwein op je brood smeren en it’s all we want for Christmas

 

Ik heb zin in dagen kneuterig met mijn zussen en ouders en man en kinderen keuvelen over kerstkoekjes, kalkoen braden en The Sound of Music.

 

 

Van die kersttradities die elk gezin wel heeft. Wij kijken altijd die film van drieënhalf uur over Do Re Mi en zeven kinderen en een nanny en elk jaar wéér worden ze verraden door Rolf. Ongelooflijk. En we wandelen op de hei. En we ontbijten urenlang en geven elkaar mooie cadeaus. We blikken terug op het jaar. We zijn samen, dat vooral. Dat is toch waar het hele kerstfestijn om draait? Met je naasten tijd doorbrengen, omdat je allemaal doordeweeks, in gewone weken, veel te druk bent. Dit jaar vier ik het voor het eerst met mijn eigen kinderen – en met mijn hele gezin. Je snapt dat ik in november al recepten aan het opzoeken ben voor geinige kerstkoekjes. Kan ik mijn zussen eens aftroeven. 

 

Nu heb ik iets heel gezelligs gevonden. Voor bij het ontbijt: smeerbare glühwein voor op je boterham. Tien euro voor een potje en het smaakt dus écht naar van die foute Duitse kerstmarkten. Er zit geen alcohol in, dus dat eet lekker zonder schuldgevoel – en wel mét cosy spices. Worden we helemaal cosy van. All we want for Christmas… Met de hele fam een glühwein-bam.

 

Beeld: Firebox

Door: Redactie Amayzine.com