Nooit meer ongevraagd in een groeps-chat

 

Pling, pling pling pling. Wat nou weer, denk ik altijd lichtelijk geïrriteerd als mijn telefoon steeds maar weer opnieuw begint te trillen…

 

Je kent het wel, de groeps-chat. Van school, hockey, werk of (de allerergste) de verjaardag van de dochter van de nicht van je schoonmoeder… Blijkbaar ben ik weer eens toegevoegd aan een groep waar ik helemaal niet in wil zitten. Want voor ik het in de gaten heb zie ik zomaar achtentwintig ongelezen berichten voorbijkomen.

 

Terwijl ik eigenlijk alleen maar wil weten hoe laat ik bij het feestvarken aan mag bellen. Maar dan lees ik dat de één een uurtje later wil komen of dat de ander een glutenintolerantie heeft en dat weer iemand anders het nog zo net niet weet of ie wel kan. Grrrrr. En zo’n groepje stiekem verlaten is er niet bij hè?! Dat is een taboe van jewelste…

 

Eerlijk gezegd kan al dat geneuzel mij gestolen worden. Maar weet je wat? Daar hebben ze nu iets op gevonden. Voortaan kan ik nooit meer ongevraagd aan een WhatsApp-groep worden toegevoegd.

 

Hoe dan? Heel eenvoudig: ga naar je instellingen, rechts onderin je WhatsApp-scherm. Dan tik je op Account, daarna op Privacy en vervolgens op Groepen. Dan zie je ‘Iedereen’, ‘Mijn contacten’ en ‘Mijn contacten behalve’ staan. Als je kiest voor ‘Mijn contacten’ sluit je iedereen uit die niet in je contactenlijstje staat. Door te kiezen voor ‘Mijn contacten behalve’ kun je binnen je contactenlijstje bepaalde personen weigeren.

 

Heel handig dus als je die verjaardag van de dochter van de nicht van je schoonmoeder wil omzeilen. Maar dat blijft even tussen jou en mij, oké?

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit