Je ex googelen? Doe maar niet!

 

Het begint zo onschuldig, een klein dingetje dat doet denken aan iemand waar je in een grijs verleden iets mee had. Maar voor je het weet zit je in een soort private investigation.

 

Laatst schoot me een totaal irrelevant issue te binnen: ik kende vroeger een kat die altijd meeging onder de douche. Die kat was van een ex, aan wie ik al zeker vijfentwintig jaar niet meer heb gedacht. Maar nu is ie er zomaar weer: die mooie alternatieve jongen met zijn gebronsde huid, woeste krullen en grote blauwe ogen. We woonden te ver uit elkaar en het werd uiteindelijk niks. Toch wil ik het opeens heel graag weten; hoe zou het met hem zijn?

 

NORMAAL GESPROKEN ZOU IK DE AANVECHTING OM HEM TE GAAN GOOGELEN WAARSCHIJNLIJK SNEL WEER ZIJN VERGETEN, MAAR NU BLIJFT IE ME DAGENLANG ACHTERVOLGEN.

 

Komt waarschijnlijk doordat ik dankzij de coronacrisis minder werk heb en dus veeeeel te veel tijd voor dit soort slechte acties. Trouwens, ik ben niet de enige. Onderzoek van het Britse bureau AGY47 wijst uit dat sinds maart één Google zoekopdracht extreem is toegenomen: ‘Waarom droom ik over mijn ex’ werd maar liefst 2.450 procent vaker gezocht dan een jaar geleden.

Zijn naam komt niet veel voor, dus ik schat mijn kansen op Google hoog in. En ja hoor, daar verschijnen de foto’s al op mijn scherm. Eh, wacht even, is hij dit wel?

 

IK ZIE EEN KALENDE OUWE VENT MET EEN OPBOLLEND BUIKJE IN EEN SAAI PAK. MET STROPDAS, EN IK HAAT STROPDASSEN. HIJ WERKT BIJ EEN OF ANDER SUF IT-BEDRIJF IN BRABANT.

Oef, even schrikken. Is dit dezelfde jongen die romantische muziek voor me opnam, die grootse creatieve ideeën had en met wie ik nachtenlang wakker bleef als ik hem opzocht op zijn studentenkamertje in Leeuwarden?

 

Ik speur verder en zie de opleidingen die hij heeft gedaan. Ja, het is hem echt. Hij blijkt een vrouw te hebben (ik ben gelukkig stukken knapper) en vijf kinderen. Vijf, doe normaal! Ben ik even blij dat ik die dans ben ontsprongen, dat is gewoon aan een stuk door zwanger zijn en tien jaar niet slapen!

 

Meteen na mijn investigations baal ik van mezelf: ik had hem me liever herinnerd zoals hij was. Maar goed, dat is misschien wel wederzijds. Een illusie armer ga ik verder met mijn leven.

 

 

Door: Redactie Falder.nl