Zo maak je het
Week de rozijnen in de grappa gemengd met een beetje water. Meng het maïsgriesmeel met de bloem, de gist en het zout. Verwerk in een kom of de keukenmachine de suiker en de in blokjes verdeelde koude boter tot een grof mengsel. Voeg het hele ei en de eidooier toe en meng. Voeg het bloemmengsel, de geraspte citroenschil en het vanillepoeder toe aan de boter en kneed het deeg kort.
Voeg de geweekte rozijnen toe. Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 170 °C. Rol het deeg uit en rol er een worst met een diameter van 3 tot 5 cm van. Snijd de worst in stukken van 7 cm en vorm van elk stuk een ovalen koekje. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de koekjes op. Zet nog 15 minuten in de koelkast. Bak de koekjes vervolgens ongeveer 15 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn. De koekjes zullen nog een beetje zacht zijn als ze net uit de oven komen, maar ze worden harder tijdens het afkoelen.
Tip Bewaar de koekjes in een blikken koektrommel, ze zijn dan drie weken houdbaar. Op elk tijdstip van de dag lekker!
Eet smakelijk!
Dit recept is afkomstig uit:
Recepten uit Venetië, Laura Zavan
Uitgeverij Good Cook €24,95
Fotografie: Grégoire Kalt
Klik hier om het boek te bestellen