Dit koop ik nooit meer online

vrouw pakket

 

Sinds corona ben ik reuzehandig geworden in het onlineshoppen. Maar er zijn zo van die dingen die ik nooit meer in mijn virtuele boodschappenmandje mik.

 

 

 

Flessen wijn

Zonder eerst te proeven. Ooit kochten we op advies van vrienden een doos met 6 flessen rood van een of ander chic chateau. Hadden we beter niet kunnen doen, we vonden ‘m niet te drinken. Voortaan beter eerst een flesje van de slijter om de hoek proberen. Krijg je er gratis advies bij.

 

Verse dagelijkse boodschappen

Ik heb ze allemaal een keer gehad hoor. Iedere super die in Haarlem bezorgt is al eens bij me aan de deur geweest. Maar ik word niet echt blij van de verse spullen die ik bij ze bestel. Ze zijn gebutst, verlept of heel erg klein van formaat. Nu ben ik er ook niet zo eentje die eerst in haar groenten en fruit wil knijpen, maar ik wil eerst even zien wat ik koop en vervolgens ga eten.

 

Make-up

Op Instagram zie ik allerlei make-up tutorials voorbijkomen met het nieuwste van het nieuwste voor de oudere huid. Helaas vaak van merken die in Nederland niet zo makkelijk verkrijgbaar zijn, dus toch maar eens bestellen. Alleen met foundation kan dat dus helemaal de mist in gaan als je de verkeerde kleur koopt. Ik koos er namelijk eentje die achteraf veel te oranje was, ik leek dus wel een winterpeen. Voortaan toch maar even naar de parfumerie om een kleur op je pols te testen bij daglicht.

 

Spijkerbroek

Dit vind ik met stip op één sowieso het rottigste om te kopen. Te strak, te wijd, te kort of te lang en als de zakken op de verkeerde plekken zitten lijkt je bips zomaar jaren ouder. Wat een ellende. Hier in de buurt zit een geweldige winkel waar je goed advies krijgt en je billen een facelift door de juiste jeans.

 

BH’s

De konijntjes passen nooit in het holletje, zal ik maar zeggen. Daar heb ik dus echt een dame met verstand van zaken voor nodig. Hoe mooi de lingerie er op het plaatje ook uitziet, er is niks zo erg als een bh die rot zit. Het is zeker niet mijn hobby om half in mijn blootje in zo’n veel te klein hokje te staan, maar als ie goed zit koop ik er meteen drie en kan ik er weer even tegen.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit