Irritaties aan collega’s

 

 
Wij werken nu op maandag en donderdag op kantoor wegens corona en dat zijn mijn uitjes.

 

Weer even gezellig samen lunchen, kletsen, lachen en werken. Maar wat naadloos gepaard gaat met de gezelligheid is… de irritatie. Nou, daar heb je me. Mag ik even?

 

1.   Knagen

Ik heb dus twee collega’s (you know who you are) die de HELE dag eten. Ook zonder aan te komen trouwens, ook bloedirritant, maar dat terzijde. Ze beginnen de dag rustig met srirachanootjes, knoflookcrackertjes en ga zo maar door. En dat knaagt en knabbelt en kraakt. Oh jongens, had je nog geen misofonie dan kreeg je het wel.

 

2.   Meezingen

Van het een komt het ander en dat is niet altijd een goede zaak. Dus om dat gekraak een beetje weg te moffelen, zetten we de radio aan. En dan gebeurt het. Ze gaan meezingen.

 

3.   Meedansen

Ineens schiet er een arm in de lucht, en dan nog één. Ik denk dat er een muis onder tafel doorschiet, maar dan begrijp ik het. Het is een dansje.

 

4.   Mee vingerknippen

Als ik denk dat ik alles gehad heb en OVERAL wat van gezegd heb, wordt er met de vingers melodische meegeknipt op de maat van de muziek.

 

Nog een uurtje en ik mag weer uit deze crèche. En weet je wat ik als troostende woorden mee krijg: “Ik kan niet fluiten, dus daar heb je geluk mee.”

 

Ik vind het een matige troost, maar ik doe het er maar mee.

 

Liefs,

 

May

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach