iPhone-gebruikers gaan deze update niet leuk vinden

 

Er komt een nieuwe update aan voor iPhone-gebruikers en zet je maar alvast schrap: dit wordt de heftigste update in jaren genoemd.

 

 

 

Veel features zullen er dus een stuk anders uit gaan zien, en ik ben iemand die slecht tegen verandering kan, dus ik word daar nu al zenuwachtig van. Mijn muscle memory slaat al op tilt als een app ergens anders komt te staan op mijn home-scherm. Herkenbaar? Dan ga je het hier nog pittig mee krijgen.

 

De verandering waar de meeste klachten over zullen komen is — daar durf ik geld op in te zetten — de verplaatsing van het icoontje om een telefoongesprek te beëindigen. Zoals we allemaal wel weten staat dat nu in het midden onderaan, maar bij iOS17 vind je hem ergens anders: op de plek waar nu het icoontje staat voor ‘contacten’. Linksonder in het menu, wat dus zichtbaar is wanneer je belt, en daar krijg ik nú al een error van.

 

Het wordt slede nog iets erger: op de plek waar nu het icoontje staat om het gesprek te beëindigen, komt de optie om te facetimen. Sorry Apple, maar nu ben je gewoon enorm gemeen bezig; honderdduizenden mensen gaan nu per ongeluk mensen facetimen wanneer ze eigenlijk willen ophangen. Aaargh.

 

Credit: Twitter/@VitoNata3

 

Wordt het dan alleen maar ellende bij de nieuwe iOS 17-update? Dat gelukkig niet: zo beloven ze een betere autocorrect (dat werd wel eens tijd) en krijgen we de optie om onze telefoon in standby-modus te zetten. Mocht je trouwens niet kunnen wachten om dit allemaal te proberen; in september is er al een Beta-versie beschikbaar, maar daar kunnen dus wel hier en daar nog wat bugs zitten.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer