May was weer helemaal in de ban van Whitney Houston

whitney houston de musical

 

13 OMG-momenten uit I Wanna Dance With Somebody

 

 

 

Geef mij drie glazen wijn en ik moet Whitney beluisteren. En meezingen. En wie er ook naast me laat ik haar optreden tijdens het Nelson Mandela 70th birthday concert in Wembley Stadion zien. Je weet wel, waar haar glitterjasje stuk ging en ze de langste uithaal ooit zong tijdens The Greatest Love of All. Afijn, hier spreekt een fan. Maar zelfs ik was weer blown away door de feiten uit I Wanna Dance With Somebody (te zien op Netflix).

 

 

1.    Whitneys ouders hadden een slechte relatie. Ze vluchtte als tiener al naar de slaapkamer van haar broers waar ze al een hijsje hasj nam om tot rust te komen. Drugs waren al vroeg een onderdeel van haar leven.

 

2.    Ze was niet zo’n meisje-meisje zoals ze zich tijdens haar optredens presenteerde. Dat moest van haar vader die zich opwierp als haar manager.

 

3.    Over haar vader gesproken: ze dacht dat ze hem kon vertrouwen, maar hij strooide met haar geld, gaf minnaressen creditcards met onbeperkt limiet, huizen zelfs en, ik kon dit bijna niet geloven, aan meerdere mensen privévliegtuigen. Uiteindelijk klaagde hij Whitney aan voor honderd miljoen dollar.

 

4.    Toen Bobby Brown haar ten huwelijk vroeg (op de achterbank van een auto, superromantisch) vertelde hij meteen even dat zijn ex zwanger was van hem.

 

5.    Haar platenbaas Clive Davis (gespeeld door Stanley Tucci) was een lieve man. Hij liet zelfs in haar contract opnemen dat hij haar bij elke nummer 1-hit een fles Dom Perignon zou geven. Clive Davis was ook het genie achter Bruce Springsteen, Billy Joel, Janis Joplin, Aerosmith en ga zo maar door. Hij probeerde haar te behoeden voor haar donkere kant. Als Whitney een sigaret opstak, zei hij: ‘Iemand met jouw stem zien roken, voelt als een Stradivarius in de regen laten staan.’

 

6.    Whitney had een lesbische relatie met haar jeugdvriendin Robin die ze daarna altijd inhuurde omdat ze zich veilig voelde. Robin en Bobby waren geen match en Bobby stuurt Robin weg. Heel droevig.

 

7.    Whitney heeft de meeste nummer 1-hits achter elkaar bereikt, verkocht 220 miljoen platen en is volgens Wikipedia de zangeres met de meest gewonnen prijzen ooit.

 

8.    Whitney was niet bij de begrafenis van haar vader.

 

9.    Ze liep vaak naar de lobby van haar hotel om haar dealer te ontmoeten en deed dan net of het een fan was die met haar op de foto wilde.

 

10.  Een van haar laatste optredens bij de Grammy’s was een van haar laatste en beste optredens ook. Ik gunde het haar, na alle hardship die haar is overkomen.

 

11.  Bobbi Kristina overleed drie jaar na Whitney, onder vergelijkbare omstandigheden.

 

12.  Bobby Brown verloor niet alleen zijn dochter Bobbi, ook zijn zoon Bobby Brown (jaja, weer vernoemd) overleed in 2020. Bobby zelf was in de jaren ‘90 zo verslaafd dat hij cocaïne kookte en heroïne gebruikte. Toen Whitney van hem scheidde zei ze: ‘De drugs waren er altijd al. Maar jij maakte de dingen niet bepaald beter.’

 

13.  Whitney zou nu 61 jaar zijn.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach