Twee feestjes op één avond

Saskia Geraerts

 

De keuze om in mijn eentje naar Mallorca te verhuizen was geen gemakkelijke. Maar toch, als ik ergens heen zou gaan, dan zou het Mallorca zijn.

 

 

 

Mijn Liefde en ik kwamen hier al heel wat jaren en nadat we hier een aantal zomers als gezin waren geweest, ontstond langzaam de droom om hier misschien wel ooit iets voor onszelf te hebben. Ik begon dat beeld te visualiseren en prompt kregen we de aanbieding om het huis dat we al een aantal zomers huurden nu voor langere tijd te huren. Een kans die we met beide handen aangrepen. Na drie jaar huur wilde de eigenaresse niet verlengen en waagden we de overstap om een huis te kopen. Een droom kwam uit. En toen veranderde alles, waardoor ik nu ineens in mijn eentje in het huis zit. Als je hier maar tijdelijk woont, bouw je op een andere manier aan een sociaal leven. Tuurlijk, ik krijg heel veel bezoek van lieve vrienden, mijn zusje en de kinderen. Maar toch: mijn sociale leven hier blijft dan wat oppervlakkig en al het werk komt op mijn schouders neer. Dat is helemaal niet zielig hoor, maar wel een feit.

 

Dus er moest een koe bij de hoorns gevat worden. Ik concludeerde dat mijn leven is ingericht op een koppel. En dat ben ik niet meer. Het op en neer pendelen tussen twee landen kost energie. En overal waar ik kom moet er onderhoud worden gepleegd. Ik besteed veel tijd, energie en kosten aan het in stand houden van twee plekken, waar ik beide maar deels ben. Een beetje zoals wanneer je twee feestjes op één avond hebt. Ken je dat? Op het eerste sta je feitelijk een beetje op hete kolen omdat je weet dat je nog weg moet en op het tweede kom je net te laat aan en kom je niet echt meer in de stemming. Je landt eigenlijk nergens helemaal in. En dat kan prima als koppel, want dan heb je elkaar. Maar als single is dat anders. En dus nam ik het besluit om mijn aandacht te versmallen. Voorlopig volledig voor één feestje te gaan.

 

Ik hoorde laatst tijdens een meditatie: ‘Als je duizend keer een meter diep graaft kom je nergens, maar na duizend meter op dezelfde plek raak je uiteindelijk water.’ Hier op Mallorca ga ik die diepgang zoeken, maar het mezelf ook makkelijker maken. Want ik hoef al mijn aandacht nu maar op dat ene feestje te richten en al het moois te ontvangen dat er hier voor het oprapen ligt.

 

Door: Saskia Geraerts