‘In 2018 werd er al melding gedaan van seksueel overschrijdend gedrag’

 

John de Mol ligt weer onder vuur, en niet met de minste beschuldiging.

 

 

 

Zo zei hij in het programma BOOS dat hij niets van enig seksueel overschrijdend gedrag wist binnen The Voice — dat hij dit pas in 2019 kreeg gehoord. Daar was hij zeer stellig in tijdens zijn gesprek met Tim Hofman. Maar volgens advocaat Sébas Diekstra zit de vork toch heel anders in de steel, zo vertelde hij aan NU.nl.

 

Diekstra vertelde aan de nieuwssite dat een vrouw zegt al in 2018 melding te hebben gedaan want seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. En dat, toen zij die melding deed, een nogal opmerkelijke reactie kreeg: namelijk ‘dat zij de zoveelste was in twee jaar tijd’ die met een klacht van deze aard kwam. Heel opmerkelijk, gezien John de Mol bij BOOS toch echt zwoor van niets te weten. Maar volgens Diekstra is dat niet waar: ‘het persbericht dat ITV van niets wist, klopt dus niet.’

 

Over wie de melding van deze vrouw ging wil Diekstra nog niet zeggen, het enige wat hij wel kon zeggen is dat de klacht is ingediend bij iemand van de productie bij Talpa, het bedrijf van John de Mol.

 

Inmiddels liggen er zes aangiften bij de politie van seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice. Deze aangiften zijn tegen Rietbergen, Ali B. en Martijn N., die regisseur was van het programma. Het OM heeft al aangegeven dat het onderzoek nog ‘geruime tijd’ zal duren, waarna wordt besloten of er genoeg bewijs is tegen de verdachten om ze te gaan vervolgen.

 

Bron: nu.nl | Beeld: RTL