De Billy op Mars

 

Tamara: De leukste collecties van Ikea vind ik de samenwerkingen met ontwerpers zoals Piet Hein Eek. Sonja schreef hier al eerder over. Maar nu komt er wel een heel speciale samenwerking aan…

 

Wonen in een klein ruimteschip, hoe lijkt je dat? Het is binnenkort zomaar mogelijk. En stel dat je in 2050 besluit op Mars te gaan wonen. Dan is de kans groot dat je in een fijn Ikea-interieur terechtkomt. Hoe dat zit?

 

Nou, Ikea gaat samenwerken met NASA. Het woonwarenhuis heeft zich aangesloten bij een project van NASA en Master studenten van de Zweedse Lund University School of Industrial Design. Zij onderzoeken wat er nodig is voor een ruimtereis van drie jaar. Ikea gebruikt die inzichten van de wetenschappers en de ingenieurs weer voor het maken van een nieuwe collectie. Je kunt je voorstellen dat een ruimteschip heel slim ingericht moet worden omdat het zo’n kleine ruimte is. Ikea kan daar weer van leren omdat ook op aarde steeds meer mensen kleiner wonen.

 

Ikea gaat ook kijken naar de leefomgeving die NASA op Mars wil creëren. ‘Wij dragen daar weer aan bij met onze kennis over wat een huis een thuis maakt, dat kan zelfs op Mars,’ zegt Marcus Engman, Design Manager bij Ikea. Dus richt je huisje op Mars maar vast gezellig in!

 

 

Door Tamara

Bron: Ikea.nl