Een echte
Piet Hein Eek

 

Sonja: We hebben even moeten wachten, maar nu is het zover: de eerste collectie waar de designers van IKEA samen met Piet Hein Eek aan hebben gewerkt is vanaf nu verkrijgbaar bij het woonwarenhuis.

 

 

 

Bij IKEA kan je vanaf nu een échte Piet Hein Eek scoren. Voor de JASSA limited collectie tekende de topdesigner voor het ontwerp van twee loungebedden en een rotan mand. Het design valt op door de eenvoud, het materiaalgebruik en de ambachtelijke uitstraling. Eek: ‘Voor JASSA mocht ik experimenteren met onbekende, ruwe materialen. Samen met de designers van IKEA zaten we letterlijk op de fabrieksvloer te spelen met rotan. Ik heb de Zweedse ontwerpers ook laten zien hoe ik werk in mijn atelier hier in Eindhoven. Het mooie aan het gezamenlijke ontwerpproces, is dat ik overal bij betrokken ben geweest. En dat ik op mijn manier samen met IKEA design bereikbaar kan maken voor zo veel mogelijk mensen.’
De JASSA limited collectie bestaat uit een eclectische en warme mix van meubels, textiel en accessoires in bohemian stijl. De collectie is geïnspireerd op ambachtelijke Indonesische en Vietnamese ontwerptradities en kenmerkt zich door speelse patronen, zomerse kleuren en ronde vormen. Ieder product is uniek, doordat het met de hand gemaakt is. Voor de collectie zijn met name duurzame en natuurlijke materialen als rotan, bamboe, zeewier en katoen gebruikt.

 

 

 

1. € 99,95
2. € 12,95
3. € 79,95

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines
en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: IKEA