Ik zoek een man, wat zeg ik? Mannen!

 

Heb ik je aandacht? Ja hè? En het is geen grapje hoor. Nou ja, een kleine twist dan. Want ik ben niet op zoek naar een man of mannen voor mezelf maar voor Heel Holland Bakt.

 

 

Niet omdat vrouwen niet goed genoeg zijn. Zeker niet. 

 

Maar bij de inmiddels honderden aanmeldingen zitten dit jaar minder mannen dan in andere jaren. En ik weet zeker dat ze er zijn, fanatieke en creatieve bakkers. Misschien zijn ze een beetje bang  en terughoudend of denken ze niet goed genoeg te zijn.

 

Wij willen die mannen op de valreep nog een kans geven en daarom hebben we het aanmelden iets verlengd. Niet te lang natuurlijk, maar als je een thuisbakker bent of kent, waag dan gewoon die stap.
Als er namelijk iets is wat wij bij Heel Holland Bakt graag willen dan is dat een grote diversiteit en gelijke kansen voor iedereen. Jong, oud, man, vrouw en alle achtergronden zijn meer dan welkom.

 

Er hebben zich inmiddels al honderden kandidaatbakkers aangemeld, maar wij zouden het zo leuk vinden om ook totaal onverwachte bakkers te zien schitteren. Bakkers die hun omgeving blij maken met hun creaties en de sterren van de hemel bakken, maar zelf denken dat ze niet goed genoeg zijn. En je hoeft niet tussen de 20 en 40 te zijn, nee, wij vinden het ook enig als er vrouwen en mannen tussen zitten die er in huiselijke kring al heel wat bakkilometers op hebben zitten.

 

 

Creatievelingen die een draai aan taarten en koekjes kunnen geven met een regionale inslag of een exotische inslag. Alles mag én alles kan.

 

Wat belangrijk is?

 

 • Plezier in bakken hebben.
  Dat is het allerbelangrijkste.
 • Willen leren.
  Je hoeft nog niet alles te beheersen, maar een brede basis helpt zeker.
 • Creatief zijn.
  Durf je te variëren? Een eigen draai te geven aan je baksels? Dan zoeken we jou!
 • Niet in paniek raken.
  Een beetje stressbestendig zijn helpt, want met camera’s en een tijdslimiet bakken is anders dan thuis.
 • Nooit opgeven.
  We hebben het vaak gezien: wie doorzet, ook al lijkt ‘t soms niet te lukken, die komt het verst!

 
Dus, mannen, geef je op en misschien zie ik je dan wel in de tent. Enne … vrouwen, als jullie nu denken: dat laat ik me niet zeggen, ook al ben je 70 of 80… ook aanmelden hè?!

 

Meld je hier aan voor Heel Holland Bakt!

 

Door: Janny van der Heijden

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van Heel Holland Bakt en presentatrice van Landinwaarts, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Dat doet ze elke zondag bij ons. Janny schreef verschillende kookboeken. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters

Afbeelding van Janny van der Heijden