Pas op:
verslavend!

 

Ik was gewaarschuwd, maar ja, toch gevallen voor ‘The Good Wife’. Heerlijk!

 

 

Natuurlijk, ik was gewaarschuwd. Ik wist dat het mis kon gaan, maar dit had ik toch niet verwacht. In ongeveer zeven weken tijd heb ik het geflikt. Zeven weken. Dat is een seizoen per week. Een seizoen van 22 afleveringen. Dat is gemiddeld drie afleveringen van drie kwartier per dag. Dik twee uur dus. Ik denk niet dat ik een dag niet gekeken heb. Gisteravond keek ik aflevering 154. The End. Daarna voelde ik me een beetje wezenloos. Triest ook. Alsof ik afscheid heb genomen van mijn beste vrienden omdat ik naar een andere school moest.

 

Dit is misschien wel waarom sommige mensen maar liever niet aan Netflix beginnen. Dat ze bang zijn dat ze niet meer kunnen stoppen. Snap ik, maar, man o man, wat heb ik genoten! Waarvan precies? Van ‘The Good Wife’. In de categorie Amerikaanse advocatenserie. Alicia Florick is de vrouw van voormalig officier van justitie Peter, die in de bak zit wegens vermeende corruptie en een seksschandaal (gespeeld door niemand minder dan Mr. Big uit ‘Sex and The City’). Om haar kinderen te kunnen onderhouden keert Alicia terug in de advocatuur. Bij een groot kantoor in Chicago geeft haar studievriendje Will Gardner haar een kans.

 

‘Deze helemaal niet nieuwe Netflix-serie is stiekem bezig om een hype te worden’

 

‘Sometimes it’s hard to be a woman, Giving all your love to just one man’, Tammy Wynette zong het al en Alicia ondervindt het, want ze is nogal van het stand-by-your-man-type. Eigenlijk wel tot elke prijs. Soms zou je wel tegen haar willen schreeuwen: run, baby, run, die gast blijft je toch altijd belazeren. Maar nee. Tegen de achtergrond van de Amerikaanse politiek tijdens president Obama, te midden van soms hilarische en bizarre rechtszaken, houdt Alicia stand. Ze blijkt een uitstekende advocaat die snel carrière maakt en kantoorintriges koel het hoofd weet te bieden. Fascinerend is ze, soms begreep ik niks van haar, om op andere momenten weer vol bewondering te zijn voor haar beslissingen. Stiekem schreef ik zelfs uitspraken op die me wel fijn leken om te gebruiken. Serieus.

 

Verslavend dus. En let op mijn woorden: deze helemaal niet nieuwe Netflix-serie is stiekem bezig om een hype te worden. De een na de ander tipt me deze week, mijn zus, iemand die ik interviewde, het is gewoon opvallend. Nog even en we richten een geheim The Good Wife-genootschap op, ik voel het aankomen.

 

Maar nooit zeggen dat ik niet gewaarschuwd heb hè?

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl