3x
de leukste adresjes voor een high tea

Je hoeft allang niet meer naar Engeland voor een goede high (of eigenlijk: afternoon) tea! Het kan ook gewoon hier in Nederland en vooral op deze adresjes is het goed toeven.

 

1. Gek op mode?

Dan moet je naar tassenmuseum Hendrikje, daar serveren ze een Fashion High Tea, in de sfeervolle 17e en 18e-eeuwse stijlkamers van het museumrestaurant. Het is een modeshow – een culinaire show op tafel. Een koekje in de stijl van Bette Midlers kaneelrode schoenen, een gouden Chanel 2.55 vanillecake met marsepein, een zwart Moschino-tasje van fondant, een gelaagd fruitcakeje met frambozen in de stijl van Dior Pink. En na afloop dan even een rondje in het museum doen.

 

Tassenmuseum Hendrikje Herengracht 573, Van Baerlestraat 27 Amsterdam, €28,50 p.p. 

 

 

 

 

2. Koninklijk kopje thee

Meer dan 300 jaar woonden en werkten de Oranjes op Paleis Het Loo in Apeldoorn en ontvingen ze er hun gasten. En nu kun jij je ook een koninklijke gast voelen, want in de sfeervolle Koningin Wilhelminazaal wordt een High Tea gegeven. Bij binnenkomst wordt je verwelkomd met een glas prosecco of verse jus d’orange. Daarna volgt een variatie aan hartige en zoete heerlijkheden, uiteraard aangevuld met een ruime selectie aan theesoorten uit de productlijn van Paleis Het Loo.

 

€22,95 Paleis het Loo, Amersfoortseweg, Apeldoorn.

 

 

3. Hoe hoog wil je ’t hebben

Weleens een high tea gehad op 96 meter hoogte? Dat kan bij de Euromast Rotterdam. De Euromast serveert een ‘GoedeMiddagRotterdam’ high tea. Hier kun je genieten van lekkere hapjes en thee terwijl je uitzicht hebt over de skyline van de Maasstad. Scones, bonbons, friandises, verschillende taartjes en hartige sandwiches. Je krijgt het allemaal.

 

Euromast, Parkhaven 20, Rotterdam, €19,95 p.p.

 

 

Door Tamara