Ik wil gewoon een normaal kopje koffie

 

Is dat teveel gevraagd? Of juist te weinig?

 

Heel fijn dat we tegenwoordig zoveel keus hebben. Wil je een cappuccino of toch liever een latte macchiato? Een café latte of een koffieverkeerd? Zoveel keuzes zijn er als het gaat om een kopje koffie…
 
En dan komt de volgende vraag: Wat voor melk wil je? Normale? Sojamelk? Havermelk? Noem het maar op en je kunt het bijna overal krijgen.
 
En als het gaat om zelf koffie maken? Dan begint het pas echt moeilijk te worden. Ik dacht dat een kopje koffie zetten gewoon even naar de machine lopen was. Cupje of pad erin, op een knopje drukken en klaar. Dat blijkt dus steeds ingewikkelder te worden. Apparaten worden steeds groter, koffiebonen worden gestampt, aparte espressoapparaten worden op het aanrecht gezet, noem maar op. Krijg ik weer een reclamemailtje met verschillende soorten koffieapparaten of accessoires waarbij ik denk, wat is dit nou weer? Maakt mijn kopje koffie niet lekkerder hoor. Waar is de tijd gebleven dat je gewoon een kan met koffie had?
 
Koffie hoeft toch niet moeilijk te zijn? Ik wil gewoon een kopje koffie. Het liefst nu en zonder al die onnodige handelingen.

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares