Ik vroeg (sterren)chefs naar hun ultieme guilty pleasure

 

Al sinds ik kan praten, stel ik vragen. Goede vragen, domme vragen (want ja, die bestaan zeer zeker wél), rare vragen en handige vragen. In deze rubriek doe ik dat ook. Vragen stellen. Aan (sterren)chefs. Iedere week een andere. Niet een andere chef, maar een andere vraag. Deze week: wat is je ultieme guilty pleasure?

 

Michiel van der Eerde (BAUT): “Frikandel speciaal… MET CURRY!”

 

Jacob Jan Boerma (De Leest ***): “Moeilijk, maar soms snoep ik meerdere mergpijpjes. Ik stoei altijd met mijn gewicht, maar dit is soms mijn momentje.”

 

Pascal Jalhay: “Patat. Ik eet heel afgestemd en gebalanceerd, dus patat is absoluut uit den boze maar als ik voor mijn gezin thuis patat maak met m’n eigen speciaal snoep ik stiekem een beetje mee. En spijt dat ik daarna dan heb! Of een patatje zuurvlees met mayo, grrr zo heerlijk! Maar zo fout! Vooral van Reitz op de markt in Maastricht; altijd in een grote boog omheen lopen. Plus er staat altijd een lange rij (vooral Belgen en Duitsers) en uit principe ga ik nooit in de rij staan voor eten, dus dat komt dan weer goed uit.”

 

Soenil Bahadoer (De Lindehof **):“De visburger van McDonald’s, met ravigottesaus.”

 

Joris Bijdendijk (RIJKS *): “Het vet van drooggerijpte runderruggen. Die bak je dan crispy uit met knoflook, peper en zout. Als ik er mijn tanden in zet, moet het vet eruit druipen. Er is denk ik niets zo slecht als dat, maar I LOVE it!”

 

Edwin Vinke (De Kromme Watergang **): “Whisky, Roquefort, oesters en cashewnoten.”

 

Schilo van Coevorden (Conservatorium Hotel): “Een broodje frikandel met frietsaus. Van de FEBO, omdat die wat zoeter is. Lager kan niet hè, haha.”

 

Freek van Noortwijk (o.a. Breda, Guts & Glory, Maris Piper): “Ik voel me nooit schuldig over dingen die ik lekker vind, maar als ik dan toch iets moet noemen: Bugles met smeerkaas.”

 

 

Sergio Herman (o.a. The Jane**, Pure C, Frites Atelier): “Goh, dat zijn er wel een paar. Maar niet een ultieme of zo. Drop kan me wel heel gelukkig maken, of een zuurdesem boterham met belegen kaas en sambal, dat vind ik vreselijk lekker.”

 

Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**): “Mijn moeders jachtschotel, omdat niemand anders dat op die manier kan bereiden. De smaak en eenvoud brengt jeugdherinneringen naar boven.”