Help, de hulp komt

 

Ik heb weleens gehoord dat dit een veel voorkomend verschijnsel is. En dat ik dus niet de enige ben, maar toch even checken.

 

Al komt de hulp plotseling niet opdagen, toch ziet het er de rest van die dag schoon en netjes uit bij ons thuis. Omdat ik van tevoren als een tornado door het huis ga. Eerst opruimen voordat ze komt natuurlijk, vaste prik. Ik heb weleens de vraag gekregen waarom ik dat doe en die vraag snap ik niet. Het moet toch een beetje haalbaar voor haar zijn om schoon te maken, dat ze niet eerst de hele boel hoeft te verhuizen voordat er gestofzuigd, gedweild en gezeemd kan worden?

 

Laatst toen ze binnenkwam: ‘Ben je net wakker? Je zit er zo rustig bij, achter die laptop.’ Klopt. Ik zat er (intussen) weer rustig bij. Heb haar maar even uit de droom geholpen. Dat ik ongeveer anderhalf uur als een gek bezig was geweest om op tijd klaar te zijn voor haar. Daarna pak ik een kop thee en een boterham en plof aan de keukentafel in een stoel om voor Franska.nl te schrijven. En dan lijkt het dus blijkbaar net of ik nooit van die stoel af ben geweest. Alsof het leven van een vrouw met hulp over rozen gaat, hahaha.

 

Op de redactie kregen we ooit uitgelegd dat je bureau alleen schoongemaakt werd, als je zorgde dat het leeg was. Logisch, anders kan iemand nergens bij. Toen ik m’n hulp vertelde dat ik al uren bezig was, hoorde ik dat het bij andere mensen niet altijd zo is. Zij komt het weleens heel anders tegen. Ze heeft nu bijvoorbeeld een adres waar ze eerst zelf in de slaapkamers de was van de grond loopt te rapen, de ontbijtboel op moet ruimen, de vuile borden van de avond ervoor en nog veel meer. Wow. Dat kan ik me dan gewoon niet voorstellen. Jij? Gaat ook nog eens allemaal van de beschikbare schoonmaaktijd af.

 

Al met al ben ik dus hartstikke blij dat ik een hulp heb, en als ze dan afzegt, heb ik dat eigenlijk het liefst op de valreep, want dan heb ik toch maar mooi dankzij haar een keurig opgeruimd huis. Alleen voor die stok achter de deur is het al goed.

Door: Franska

Afbeelding van Franska