Ik twijfel nog…

 

Zal ik het vandaag doen of morgen? Of helemaal niet dit jaar? Gewoon een jaartje overslaan? Wat vind jij?

 

Ik vind het altijd nogal abrupt, om meteen de dag na pakjesavond naar de kerstbomendealer te racen. Zelfs een beetje oneerbiedig tegenover Sinterklaas. Hij is tenslotte wel een heilige, hè? Aan de andere kant, als iedereen je voor is, kan jij zomaar de mooiste boom missen. En dus met een schots en scheef exemplaar thuiskomen. Helemaal erg dat die twijfel bij mij een week geleden al toesloeg. Dub, dub. Zal ik nou wel of niet meteen na vijf december een boom scoren?

 

Of… zal ik eens een jaar zonder boom? Uiteindelijk is het ongelofelijk veel gedoe en geeft het ook nog eens rommel.. En daarbij durf ik toch de echte ‘familiestukken’ er niet in te hangen in verband met Missi en Sippi, die vinden alles wat aan een draadje hangt meteen speelgoed. 

 

Voor een jaar zonder boom is dus best iets te zeggen, al zal je zien dat ik het dan nog erger maak dan normaal, want dan wil ik natuurlijk kerstboeketten met sparrengroen erin en een grote krans op elke deur, van dennentakken en amaryllissen en kerststerren en…

 

En trouwens. Ik kan er helemaal niet onderuit, onder die boom, want voor m’n verjaardag heb ik van m’n zus al iets heel leuks gekregen wat erin moet, dit schattige mini-truitje, zag je het? Hop. Klaar.

 

 

 

The bullet is through the church. Besluit staat vast. Ik ga vandaag naar de kerstbomen-boer. Of morgen.

Door: Franska

Afbeelding van Franska