‘Ik kan gewoon niet geloven dat dit echt gebeurt’

dit moet ik even kwijt

 

Binnenkort trouwt Marijke met haar jeugdliefde. Ze kijkt enorm uit naar haar huwelijksdag maar ze is bang dat de ex van haar toekomstige echtgenoot alles zal verpesten.

 

 

 

‘Als ik Jaap zo zie zitten aan de ontbijttafel krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht. Hoe is het mogelijk dat we zo lang op elkaar hebben moeten wachten. We kennen elkaar al sinds de middelbare school waar we zelfs drie jaar lang verkering hadden. Maar toen hij na het eindexamen bij de marine ging en ik als au-pair naar het buitenland vertrok bloedde onze relatie dood. We gingen allebei met een ander samenwonen, kregen kinderen en dachten allebei dat we gelukkig waren. Uiteindelijk liep mijn relatie op de klippen en gingen mijn ex en ik in het belang van onze drie jongens als vrienden uit elkaar. Zij hadden tenslotte niet om deze situatie gevraagd.

 

Toen ik na de scheiding mijn leven weer een beetje op orde had zag ik op Facebook dat mijn oude middelbare school een reünie organiseerde. Het leek me heel erg leuk om mijn vriendinnen van vroeger weer te zien en stiekem hoopte ik natuurlijk dat Jaap er ook zou zijn. Want ik vroeg me toch altijd nog af of de liefde tussen ons was gebleven als we niet allebei onze eigen weg waren gegaan.

 

Op de avond van de reünie liep ik het lokaal binnen en daar zag ik hem al staan. Jaap was echt geen steek veranderd en ik voelde dat hij die avond ook alleen maar oog voor mij had. We raakten aan de praat en en het voelde weer net zo vertrouwd als vroeger. Ook hij was gescheiden, maar dat was uitgelopen op een groot drama. Zijn ex Dianne bleek jaren een affaire te hebben gehad met iemand die ze van haar werk kende en blijkbaar wist iedereen wat er gaande was, behalve Jaap. Hij wilde graag zijn gezin bij elkaar houden maar Dianne koos blind van verliefdheid voor de collega. Binnen de kortste keren woonde ze ergens anders en werd de scheiding uitgesproken, hun dochter kreeg nauwelijks de tijd om aan de nieuwe situatie te wennen. Dianne vond ook dat iedereen moest weten wat een saaie kerel Jaap was en hoe geweldig gelukkig ze nu was met haar nieuwe vriend. Dat dit voor Jaaps dochter wel heel naar was om te horen, vond Dianne blijkbaar niet belangrijk. Alleen was de liefde blijkbaar maar van korte duur want inmiddels is deze collega terug naar zijn vrouw en zwelgt Dianne nu eenzaam en alleen in zelfmedelijden.

 

Na de reünie hielden Jaap en ik contact en na verloop van tijd kregen we opnieuw een relatie. Het fijne gevoel van vroeger is er nog helemaal. We zijn dolverliefd en toen Jaap me afgelopen kerst ten huwelijk vroeg, zei ik heel graag ‘ja’. Maar toen begon de ellende. Sinds Dianne lucht kreeg van onze trouwplannen doet ze er alles aan om ze te dwarsbomen. Het begon al met vervelende opmerkingen naar Jaap dat ze het maar idioot vond dat zij zeven jaar op zijn aanzoek had moeten wachten terwijl hij mij meteen ten huwelijk vroeg. Ik zou achter zijn huis en zijn geld aan zitten, een slechte moeder voor mijn zoons zijn en totaal niet geschikt als stiefmoeder van haar dochter.

 

Waar ze maar kan zet ze hun dochter in als wapen en nu heeft ze het meisje verboden om bij onze bruiloft aanwezig te zijn. Ik kan gewoon niet geloven dat dit echt gebeurt. Over twee weken trouwen we maar het is nog steeds onduidelijk of Jaaps dochter bij de ceremonie aanwezig is. Dianne stop het meisje vol met leugens waardoor dat arme kind gewoon niet meer weet wat nog waar is en wat niet. Ik vond Dianne al erg onsympathiek vanwege de manier waarop ze Jaap had bedrogen, maar nu blijkt ze de meest wraakzuchtige persoon die ik ken. Terwijl Jaap alleen maar tegen beter weten in zijn best heeft gedaan om zijn relatie met haar te redden. Hij is geen slechterik en heeft alles gedaan wat Dianne hem vroeg, inclusief het betalen van een absurd bedrag aan alimentatie per maand.

 

Voor Jaap is deze situatie echt verschrikkelijk en hoewel ik probeer te genieten van alle voorbereidingen ben ik eerlijk gezegd heel bang dat Dianne het zal verpesten door ervoor te zorgen dat hun dochter er niet bij zal zijn. En dat allemaal puur om Jaap en mij dwars te zitten omdat wij het nu zo fijn hebben, terwijl zij zelf zo graag van hem af wilde.’