‘Ik heb stiekem afgesproken met mijn minnaar op Kerstavond’

 

Dit is het eerste jaar dat Michelle en haar man Remco kerst niet samen vieren. Sinds twee maanden weet Remco van haar affaire en hij besloot hun relatie te beëindigen.

 

 

‘Remco was het gelukkig meteen met me eens dat het voor onze kinderen het beste was als ze niet de echte reden voor onze breuk wisten. Trots op mijn affaire ben ik natuurlijk ook helemaal niet. Maar of ik er spijt van heb? Nee. Nog steeds ben ik tot over mijn oren verliefd op hem. Wel heb ik veel spijt dat ik het zo ver heb laten komen; al twee jaar was deze affaire aan de gang… Ik had gewoon eerder de ballen moeten hebben om eerlijk te zijn tegen Remco. Hem heb ik echt niet goed behandeld.

 

Natuurlijk had hij wel door dat het de afgelopen twee jaar tussen ons niet goed ging. Seks hadden we nauwelijks, leuke dingen doen wilde ik ook niet meer. Ik was zo druk met de andere man in mijn hoofd dat ik helemaal geen ruimte meer had voor Remco. Ik heb hem echt als een huisgenoot behandeld en dat verdiende hij niet. Vaak is hij het gesprek aangegaan wat er nou aan de hand was, en ik heb wel eerlijk verteld dat ik geen liefde meer voelde. Dat ik wél liefde voel, maar dan voor iemand anders, hield ik voor me.

 

Totdat hij erachter kwam. Hij keek in mijn telefoon toen ik sliep, en uiteraard vond hij daar alle berichtjes. Heel onvoorzichtig van mij, maar ik denk dat ik ergens wel wilde dat hij erachter kwam. Omdat ik zelf te laf was om het te zeggen. Gevochten voor onze relatie heb ik niet, al denk ik ook niet dat het zin had gehad — Remco was meteen heel stellig dat dit niet meer goed zou komen.

 

En nu vieren we Kerstmis dus voor het eerst als gescheiden ouders. Onze kinderen hebben het daar heel moeilijk mee. Omdat ze nog niet gewend zijn dat hun ouders uit elkaar zijn, maar ook omdat ze het niet snappen. We hadden immers nooit ruzie, in elk geval niet waar zij bij waren. Onze jongste dochter woont nog thuis en blijft bij Remco wonen, onze twee zoons wonen op zichzelf.

 

Ze hebben ons gesmeekt of we op Kerstavond nog wel samen konden eten, zoals we altijd deden. Ik zie dat echt niet zitten, omdat de sfeer toch niet goed zal zijn tussen Remco en mij, maar ook omdat ik eindelijk mijn minnaar — inmiddels mijn vriend — met kerst kan zien. Met hem heb ik op Kerstavond een romantisch avondje gepland. Eindelijk met z’n tweeën, als officieel koppel, daar kijk ik zo naar uit.

 

Gelukkig was Remco het in eerste instantie met me eens. Samen Kerstmis vieren zag hij echt niet zitten. Alleen hebben mijn kinderen hem weten te overtuigen. ‘Zij willen het zo graag, dus dan kunnen we dat toch wel doen? Zij zijn toch het belangrijkst, als zij maar een fijne kerst hebben,’ zei Remco tegen me. Natuurlijk wil ik mijn kinderen een fijne kerst bezorgen, maar ik weet nu al dat Kerstavond ‘met het gezin’ een verschrikkelijke avond zou worden. En ik wil die avond gewoon heel graag met iemand anders vieren.

 

Ik heb mijn poot stijf gehouden en nu viert Remco Eerste Kerstdag met de kinderen en zijn ze op Tweede Kerstdag bij mij. Mijn drie kinderen zijn nu heel kwaad op me en plannen een Kerstavond alleen met Remco. Hoe vervelend ik het ook vind, ben ik te egoïstisch dat ik dit jaar doe wat ik zelf echt wil?’

 

De afgelopen tijd groeide Franska.nl heel erg hard. We kregen er ontzettend veel nieuwe lezeressen bij en daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op. Voor al die nieuwe leukerds herhalen we de mooiste artikelen die we de afgelopen jaren voor de feestdagen schreven. Dit was er een van.

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl