‘Ik had niks meer’

 

Ooit zagen we het helemaal voor ons: huis, man, kinderen. Een leuke baan. Geen overdreven wensen, maar het was een zonnig plaatje. Toen kwam HET ECHTE LEVEN…

 

 

Margriet (38, ondernemer) besloot haar relatie te verbreken, haar huis te verkopen en het vliegtuig te pakken naar Nieuw-Zeeland. Allemaal om een nieuwe start te maken.

 

‘Ik heb zoveel verschillende banen gehad, maar nergens voelde ik me echt op mijn plek. Van artsenbezoeker naar marketeer voor een uitgeverij naar projectleider bij een snoepfabrikant, naar werving en selectie. Ik was al jong gaan samenwonen met een man die ik bij het uitgaan had leren kennen. Terwijl ik alles voor hem deed, hield hij nooit rekening met mij. Hij ging volledig zijn eigen gang, liet zijn carrière voor alles gaan en was me ook niet trouw. Na twaalf jaar kon ik niet meer en heb ik de relatie verbroken. Hij mocht alles van me hebben, ook het huis. En ik pakte het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland. Ik was er nooit geweest, maar het was wat me gevoel me ingaf.

 

 

‘Ik had het oergevoel dat alles goed zou komen, maar voelde me zo alleen’

 

Ik maakte in Nieuw-Zeeland de hoogste skydive die er bestaat. De instructeur riep voor de sprong tegen me: ‘Let’s jump into your new life’. En zo voelde dat ook. Het begin van mijn nieuwe leven was daar. Aan de ene kant had ik het oergevoel dat alles goed zou komen, aan de andere kant voelde ik me ook zo alleen. Maar ik besloot er zelf het beste van te maken. Weer terug in Nederland had ik helemaal niks meer. Geen huis, geen baan, geen relatie. Ik begon met nieuwe meubelen te kopen en ben voor mezelf begonnen. Ik wilde mensen helpen en alleen nog maar doen wat ik leuk vond. Bij de KVK blufte ik: “Ik ga een ton omzetten.”

 

Dat is me gelukt. Mijn bedrijf maakte een vliegende start en daardoor groeide mijn vertrouwen in de toekomst. Ik ging langs bedrijven om mensen te helpen die vastgelopen waren in het werk of een burn-out hadden. Het was een succes. Ik wist vaak de vinger op de zere plek leggen omdat ik zelf zoveel banen had gehad. De nieuwe relatie liet even op zich wachten, maar kwam er uiteindelijk ook. Inmiddels hebben we twee prachtige kinderen samen, Felice en Jens.’

 

 

Interview: Merel Brons

 

Wil jij het verhaal over jouw echte leven ook (anoniem) met ons delen? Mail dan naar content@franska.nl.