Huh: Erica Meiland had tóch geen relatie met Sander

Color me confused, want ik snap er effe he-le-maal niets meer van. Ruim een maand geleden, eind maart, schreef ik nog hartstikke vrolijk dat Erica Meiland verliefd was.

 

 

 

Sterker nog, béter nog: het was wederzijds. Ja, Erica was compleet in de wolken met Sander, die — mocht daar nog enige verwarring over zijn — privédetective is, wat hij voor de zekerheid ook maar als Instagram-naam heeft genomen.

 

En iedereen mocht het weten: ‘Vandaag nog even genieten van mijn vrijheid in redelijke anonimiteit’ schreef Sander op zijn Instagram toen het nieuws van hun relatie naar buiten kwam. En hij vertelde aan Story dat ze zelfs al een half jaar samen waren. De fans waren ook blij, want hij zou ook te zien zijn in de serie van de Meilandjes. Nou, kan niet misgaan toch?

 

Jawel dus, want de liefde is over. En blijkt nu dat er eigenlijk helemaal geen liefde was. Wat gaat hier mis? Over welke relatie van een half jaar had privédetective Sander het dan?! Verwarring alom, want Erica vertelt nu dat er nooit sprake is geweest van een liefdesrelatie.

 

Toen het nieuws van hun relatie naar buiten kwam, waren ze elkaar nog pas net aan het leren kennen. ‘Dat wil zeggen, informatie uitwisselen via mail en app en eens in de paar weken een wandelafspraak,’ zegt Erica er nu over. Nu vind ik dat ten eerste heel zakelijk klinken en wanneer ik met iemand ga daten is ‘informatie uitwisselen via mail’ niet één van de meest romantische dingen die ik kan bedenken, maar goed. Helemaal geen sprake van ‘we hadden ervoor al een half jaar een relatie’.

 

Over een eventuele rela zegt Erica namelijk: ‘Daarvoor verschillen we te veel van elkaar. We beschouwen elkaar als vrienden en hebben nog af en toe contact.’

 

Uiteraard zijn fans ook un petit peu in de war, en dat is begrijpelijk. Veel zijn er echter ook over uit: dit was pure PR. Een liefde voor Erica erbij, hem even laten opdraven in de tv-serie, hij wat exposure: iedereen blij. Het helpt ook niet dat hun interacties op tv nogal, eh… Gemaakt overkwamen?

 

Nu is het in Amerika bij de Hollywoodsterren hartstikke normaal dat je een neprelatie met iemand begint puur voor de roem, maar is men daar in ons nuchtere Holland ook al mee bezig? Ach, weet je: ik vind het wel juicy klinken. Voor de zekerheid zet ik hier privédetective Sander op, want ik wil hier natuurlijk alle ins en outs van weten en ik gok zo maar dat hij me die wel kan geven.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer