#Houvolmaarnietheus

 

Weet je nog dat ik vorige week schreef dat ik aan een ‘fit challenge’ zou beginnen en het ook zou volhouden?

 

Vorige week was het zover. Ik had me laten ompraten door mijn dochter om mee te doen aan een fit challenge. Dat was wel nodig ook, want na vier weken thuisquarantaine had ik werkelijk alle teugels laten vieren en hing er geen broek meer in de kast die moeiteloos dichtging.

 

En inderdaad, vorige week woensdagavond lag ik op mijn yogamatje. Met mijn strenge dochter die toekeek of ik al die oefeningen wel goed deed. Het is gewoon jammer dat er geen filmpje van is gemaakt. Daar zou ik zelfs heel hard om gelachen hebben.

 

Moet je voorstellen… Ik had jaren niets anders gedaan dan heel erg genoten van allerlei lekkers. En iedere keer als ik dreigde te gaan sporten had ik weer een mooi excuus. Maar ja, met mijn eigen ‘fit girl’ in huis was er geen ontkomen meer aan. Ik was de klos.

 

Nou, dat heb ik geweten hoor. Woensdagavond vond ik mezelf nog een hele Piet. Kijk eens, ik houd het prima vol. En het ziet er best wel cool uit, toch? Dat ik eigenlijk naar adem stond te happen liet ik natuurlijk niet merken. Dat mijn armen verzuurden tijdens het planken, nam ik op de koop toe; no pain, no gain, nietwaar?

 

Maar de volgende ochtend werd ik wakker en ik wist gewoon niet hoe ik mijn bed uit moest. Ik had werkelijk overal spierpijn. De paracetamol was die dag niet aan te slepen. En iedere keer ging ik kruipend de trap op als ik naar boven moest. Grijnzend keek mijn kind me dan na. Het was dus wel nodig dat ik wat meer bewoog, dat was nu wel duidelijk

 

Ik werd al misselijk bij het idee dat ik die avond aan de tweede work-out van de challenge moest beginnen. Heb ik dus ook niet gedaan. En vrijdag, zaterdag en zondag ook niet. Ik ben dus niet echt geschikt voor een fit-girl-challenge. Jammerdebammerrr.

 

Mijn dochter snapte gelukkig wel dat veertien dagen achter elkaar fit moeten wezen voor mij iets te hoog gegrepen was. En die smulrol boven de tailleband van mijn broek werk ik voortaan maar vakkundig weg als ik met de redactie zit te videobellen. #Houvolmaarnietheus

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit